Путин: Санкционната политика на Запада срещу Русия се провали

Путин: Санкционната политика на Запада срещу Русия се провали
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин заяви, че санкционната политика на Запада срещу Русия се е провалила, предаде ТАСС.

„Очевидно е, че в последно време главен негативен фактор за икономиката беше поредният санкционен натиск на западните страни", каза Путин на съвещание по социално-икономически въпроси. Според него те са очаквали финансово-икономическата обстановка в страната бързо да бъде подкопана, да се предизвика паника на пазарите, колапс на банковата система и мащабен дефицит от стоки по магазините. 

„Но вече можем да кажем с увереност, че тази политика спрямо Русия се провали", изтъкна държавният глава. Освен това, по думите му, санкциите не са подминали техните инициатори, тъй като се наблюдава растеж на инфлацията и безработицата, влошаване на икономическата динамика в САЩ и европейските страни, спад на жизненото равнище на европейците и девалвация на техните спестявания.

Ситуацията в икономиката на Русия се стабилизира, курсът на рублата се връща към равнищата от началото на февруари, възстановяват се запасите от стоки н търговските вериги и равнището на търсенето, отбеляза още Путин.

Президентът подчерта, че във външната търговия Москва трябва да ускори прехода към разплащане в рубли и други национални валути на страни, които са надеждни делови партньори.

Броят на официално регистрираните безработни в Русия е на много ниско равнище, допълни Владимир Путин. Като ключово условие за осигуряване на реален растеж на доходите на гражданите той посочи създаването на нови, добре платени работни места, засилването на икономическата динамика, развитието на промишлеността и на други отрасли.

Встъпителното слово на президента на съвещанието беше произнесено при закрити врата.

Путин увери, че правителството ще подготви и параметри за повишаване на социалните плащания, пенсиите и заплатите в бюджетната сфера.

#Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »