Москва ускорява преминаването на външната си търговия към разплащане с рубли

Москва ускорява преминаването на външната си търговия към разплащане с рубли
A A+ A++ A

Москва възнамерява да ускори прехода към външнотърговски разплащания в рубли с „неприятелските страни“ и национални валути на страните, които са надеждни бизнес партньори. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща по икономически въпроси на 18 април, предава ТАСС.

Той отбеляза, че ограниченията, които „неприятелските страни“ са наложили срещу Руската федерация, са се отразили на възможностите на вътрешния бизнес, затрудняват логистиката на доставките за износ и внос и създават пречки за извършване на плащания.

„Необходимо е да се окаже максимално съдействие на предприемачите за решаването на тези проблеми, включително ускоряване на прехода на външната търговия към разплащания в рубли и в национални валути на страните, които са надеждни бизнес партньори“, заяви руският държавен глава. „Искам да подчертая, че в новите, променени условия тук трябва да вървим напред с много по-бързи темпове“, заяви Путин и поиска да докладва на срещата как е организирана тази работа и какви резултати се планират да бъдат постигнати в нея.

#Москва

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"