Тайни архиви на Ватикана предсказват края на света

Тайни архиви на Ватикана предсказват края на света
A A+ A++ A

Днес някои учени-физици, като проф. Божидар Палюшев, смятат, че душата ни може да проникне до информационно-космическото поле, което е възможно, поради това, че тя има същото свойство на пространството да се усуква и завихря. А този нов тип физическо поле може да пренася информация. Това правеше от Ванга, например, свръхсензитиви.

След смъртта 

 Душата ни като информационна матрица от чиста светлина напуска нашето тяло и се връща обратно в Световното поле с целия си натрупан през земното битие опит. Благодарение на родството между Световно-информационното съзнание и човешкото, при определени условия между тях може да се задейства връзка и взаимодействие. И то е много важно, тъй като Творецът управлява света не с груби енергии и сили, а посредством слово и мисъл, предавани чрез Светия Дух/Световно-информационното поле/. А посредникът е Исус Христос, връзката между Твореца и творението, защото има и Божествени, и човешки черти и чрез тази връзка ще стане промяната на информационно полевата форма на човека, за да бъде готов за Небесното царство, казва Божидар Палюшев.

Московският математик Налимов смята, че психичната енергия на човека е своеобразен "оператор” за включване, за връзка с информационния континуум. Така, с пробивите на човешкото съзнание в това поле се обясняват някои прозрения, научни открития, гениални художествени творби, откровенията на светците, предсказанията за бъдещето. А американският физик Джон Полкинхорн, днес духовник, твърди, че щом чистата ни мисъл може да проникне в тайните на Всемира, нашето съзнание е в хармония с Божествения разум и е настроено в тон с Неговите истини и закони.

Затова информацията, като общо свойство на материята, е така важна, защото тя създава материални обекти от неизвестни за нас форми и енергии. И защото, който владее информацията, той владее света. Това се е знаело от дълбока древност, та до днес.

Секретната информация винаги е била основна плячка.

И при ограбването на Александрийската библиотека, и при разрушаването на йерусалимския храм през 70-те години от император Веспасиан, и при трите кръстоносни похода.

Световноизвестният писател Умберто Еко лансира хипотезата, че една от причините за Холокоста - геноцида на евреите, е укритата от тях изключително важна тайна за владеенето на света. Затова постъпващите в лагерите на смъртта евреи били щателно претърсвани, дори разпорвали подгъвите на дрехите им.

Днес Ватиканът е единственият трезор на секретна информация за миналото и бъдещето.

Папската институция наложи монопол и над Тайнствените Сибилини книги.

Сибила била пророчица, която както повечето оракули произнасяла предсказанията си в състояние на екстаз. Нейните видения били получени от директен контакт с божественото провидение. Сибила има много имена и лица, но думите и са проникванли в съзнанията на царе и императори, на жреци и смъртни.

Но кои са тези древни предскадателки и каква е връзката им с невидимия свят?

В древногръцката и староримската традиция е това е жена, която е способна да получи вдъхновение от божеството, на което служи и да разкаже неговата воля. Сибилите се отличават от пророците. За разлика от тях, те не съзнават смисъла на изказаните от тях откровения. Поради тази причина към тях са били прикрепяни специални тълкуватели, херменевти, които да обясняват смисъла на казаното.

Римската държава пазела цяла поредица написани предсказания, наричани общо – Сибилини книги, придобити при Тарквиний Горди. Сибилинските книги били написани първоначално върху палмови листа, после били преписани върху папирус, на гръцки език. По времето на Гай Марий те били обект на такава почит, че за тяхното съхраняване се грижела цяла колегия от десетима жреци. Сибилините книги са сборници, които съдържат прорицанията на сибилите.

 

Такива Сибилини книги се съхранявали строго в древен Рим. Днес от тях почти нищо не е съхранено. Запазени са, обаче, така наречените "пророчества на сибилите". Текстове, приписвани на сибилите, но в действителност съчинени през периода на ранното християнство от християнски автори. Те съдържат различни апокалиптични пророчества, а също и предсказания за идването на Иисус Христос. По време на криза книгите на Сибили били тържествено преглеждани дали не съдържат някое предсказание, което да има смисъл в създадената обстановка. От тях са оцелели само фрагменти.

Тези книги книги, а впоследствие - фргменти, били съхранявани през вековете от 15-членна жреческа колегия в храма на Юпитер Капитолийски. Днес се четат само от върховния жрец – папата.

И до днес

Ватиканът пази в тайна пълното пророчество на Богородица от Фатима,

малко португалско село в провинция Естрамадура. Светата Дева се явила на трите овчарчета Хасинта, Франциско и Лусия. На 13 октомври 1917 г. им предала 3 поръки. Първите две са достояние на човечеството и са се сбъднали. Били свързани със Световните войни, с болшевишката революция през 1917 г. и с победата на църквата над марксисткия режим в Съветския съюз.

Но третото пророчество на Светата майка и досега не е оповестено. Доскоро то бе достояние само на трима души – папа Йоан-Павел ІІ, кардинал Жозеф/Йосиф/ Ратцингер, началник на Службата по църковните въпроси на Ватикана, сегашния папа, и на сестра Лусия душ Сантуш. Тя е третото дете от овчарчетата, присъствали на явяването на Девата край Фатима. Сестра Лусия била на 10 години, когато заедно с братовчедите си Хасинта/9 г./ и Франциско/7 г./ видяла Божията майка, която се явявала на 13-то число всеки месец от май до октомври 1917 г. Девата им предсказала, че скоро ще вземе при себе си две от тях, а Лусия ще доживее над 80-годишна възраст. Така и станало. По-късно Лусия става монахиня и служи 52 години в кармелитския манастир в Коимбра.

Папа Йоан-Павел ІІ лично я е посещавал три пъти в този манастир, а няколко дни преди кончината й изпраща факс с пожелания за нейното оздравяване.

Мистерията около третата тайна се създаде именно заради мълчанието на Ватикана относно нейното съдържание. Особено след като всичко от първите две се сбъдва. Не само като факти, но и като чудеса.

Богородица известила за особен знак от слънчева светлина на нощното небе.

И действително на 25.01.1938 г. нощното небе над голяма част на Европа от 20 до 21 часа сияело с необяснима светлина с различен интензитет и цвят. Тя предсказала и блясъка на силна светлина през 1932 г. на дневно, напълно ведро небе, която, докато траела, отслабила блясъка на Слънцето и наблюдателите виждали едновременно и Слънцето, и Луната.

Досега Ватиканът нито потвърди, нито отрече още едно чудо на Девата през 80-те години на миналия век. Тогава жителите на малкото градче Кроче в Колабрия /Италия/ наблюдавали появата й на небето над облаците с венче от 13 звезди на главата и 2 рози пред нозете. В същото време се виждали и непознати светещи предмети с форма на диск. Че не става дума за масова халюцинация, потвърдиха и астрономическите наблюдения, които тогава установиха

"необичайно пулсиране на Слънцето” по време на явяванията на Богородица.

По същия начин Ватиканът отмина с безразличие и другото извънредно необичайно явление, свързано с Дева Мария на 26 май 1907 г. в малкото френско градче Ремиремон. В този ден трябвало да се проведе ритуал в местната катедрала по връчване на папска благословия за Мадоната на съкровищата. С тази статуя на Девата, подарена от легендарния френски владетел Карл Велики, местните хора извършвали религиозна процесия на открито на всеки 20 май повече от 200 години. Защото на 20 май 1682 г. с нейна помощ спрели двуседмичните разрушителни земетръси. Но тъй като градската управа забранила тази традиционна церемония през 1907 г., поради антиклерикални бунтове, било решено честването да се извърши на 26 май в катедралата. Малко преди това се извила буря, последвана от невероятна градушка с чудотворно изображение на Девата върху някои от ледените плоски късове.

Така в този ред на потулване на тайните и чудесата от папския дворец, все още си остава забулено в съмнения и третото пророчество на Дева Мария от Фатима. Имаше твърдения, че папа Йоан-Павел ІІ ще го разкрие в началото на 21 век. Вместо него, третият посветен в тайната, кардиналът от немски произход Ратцингер заяви, че то е свързано със статута на Дева Мария от италианското градче Чевитавекия, която от 02.02.1995 г. започнала да лее сълзи. Имаше и версия, че

третото пророчество съдържа и точната дата за края на света.

Едно съвпадение на дати пък създаде впечатлението, че то се отнася за предупреждение за покушение върху папата. На 13 май /датата на пророчеството/ бе извършен атентатът от Али Агджа. Атентаторът твърдеше, че е стрелял срещу Светия отец, за да се изпълни третото предсказание. Папата, обаче, се навежда да целуне момиченце с медальон, изобразяващ Света Богородица от Фатима и това спасило живота му. По-късно папата подари куршума от покушението на параклиса, изграден на мястото, където Дева Мария се явила на трите овчарчета.

Но "епископът в бяло, който върви към кръста и пада мъртъв”, според Нострадамус, вероятно не е днешният папа, защото последният папа ще бъде епископ от френски произход, наречен Петър Римлянина.

Затова пък пророчеството на Светата Хилдегард фон Бинген през ХІІ век вероятно се е сбъднало. Тя казала, че светът ще влезе в нова епоха, когато се роди Антихристът и че той ще се появи по времето на папа, носещ имената на двама светци /Йоан-Павел/. А италианският ясновидец Рисо предрекъл, че Антихристът ще се роди по времето на папа Пий ХІІ. Осама бен Ладен е роден през 1957 г. – година преди смъртта на Пий ХІІ.

Вестник "Билд” писа, че Девата от Фатима предрекла атентатите в Ню Йорк и Вашингтон в третото си пророчество. А немският издател Луис Емерих отпечатал през 1963 г. в "Нова Европа” текста от третата Богородична поръка, но различаваща се, според осведомени, от оригиналната с "пропускането” на известията за бъдещето на католическата църква и говореща за сатанинския пробив в най-висшите й етажи.

Мистериите около тази тайна не свършват до тук. В книгата си "Истината за тайната на Фатима” Хелмут Хофман твърди, че с нея са запознати дипломати от Вашингтон, Москва и Лондон. Смята се, че в края на 80-те години срещата на Йоан-Павел, Роналд Рейгън и Михаил Горбачов е станала в размисъл над Сибилините книги и Третото пророчество.

Малко след нея се преустанови Студената война, падна Желязната завеса, съкратиха се много ядрени бойни запаси. Но и тези твърдения Ватиканът нито потвърди, нито отрече. Затова в този низ от липса на позиция, отричането на папата за българската следа в покушението над него, и то след дълго проточване, прозвуча доста необичайно. И как може тя да се нарежда по значимост до първите две пророчества, освен ако не е имало нещо друго, много по-важно от тях?

Българска следа в Третото пророчество все пак има, според някои наши изследователи-езотерици, но тя е свързана с притежаването на най-древното познание за света. И в него се казвало, че един малък славянски народ /България/ ще го предаде на своя по-голям братски славянски народ /Русия/ и това ще промени света.

В миналото е имало обещание от Ватиката, че третата поръка на Богородица от Фатима ще види бял свят не само сред църковните кръгове, но и в обществеността през 1960 г. Но 60 години не бяха достатъчни да бъде спазено обещанието. Вместо това дочакахме на няколко пъти забраната за разкопки в руините, на които са разкрити антични библиотеки. Не дочакахме през 1992 г. и засекретените от Ватикана архиви на италианския монах Алфредо Ернети. Той се спомина внезапно през 1996 г. в монашеската си килия, само защото беше изобретил хроновизьор - вид машина на времето, с който можело да се извлича информация от който и да е етап от световната история. На тези "сеанси” подбрана аудитория заедно с американския учен Биърд Сполдинг, сътрудник на секретните служби, присъствали на проповед на Иисус Христос пред учениците Му.

От какви ли разкрития се страхува все още, се питаме, най-могъщият цензор  – Ватиканът?! Колко още трябва да се чака да се разкрият световни тайни и загадки? Сигурно е едно, това ще стане, когато се изпълни времето за сбъдването, а то не е много далече, според много предсказания.

Източник: рsihobg.com

#Ватикана #край на света

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »