Олигархът Олег Дерипаска скри яхтата си в Турция

Олигархът Олег Дерипаска скри яхтата си в Турция
Pexels.com
A A+ A++ A

Яхта, свързана с руския алуминиев магнат Олег Дерипаска, е пристигнала на залив, намиращ се в близост до югозападния турски курорт Гьоджек вчера, съобщава агенция Ройтерс, като посочва, че много руски милиардери се отправят към Турция, за да избягат от западните санкции, наложени на Русия заради инвазията в Украйна.

Дерипаска, който е основател на руския алуминиев гигант „Русал“, беше санкциониран от САЩ, Европейския съюз и Великобритания. Агенцията припомня, че наскоро Дерипаска призова за мир.

Дългата 73 метра яхта плава под флага на Каймановите острови и носи името „Клио“. Тя е забелязана вчера в близост до егейския курорт, предаде БТА.

Яхтата „Клио“ пристигна в турския залив, след като две суперяхти, свързани с руския милиардер Роман Абрамович, който се появи изненадващо на преговорите между Русия и Украйна в Истанбул, бяха закотвени в турски пристанища.

Чуждестранните правителства се опитват да изолират президента Владимир Путин и неговите приближени заради инвазията в Украйна, която Кремъл нарича „специална военна операция“, припомня агенцията.

Турция, която е страна членка на НАТО, има морска граница с Русия и Украйна в Черно море и поддържа добри отношения с двете държави, като е посредник в решаването на конфликта.

Анкара подкрепя Киев, като в същото време се противопоставя на санкциите срещу Москва, включително и срещу мерките спрямо руските милиардери, отбелязва Ройтерс.

Турция разчита много на руския енергиен внос и на руските туристи и се превръща в сигурно убежище за бягащите от санкции руски граждани, много от които инвестират в имоти.

В петък украински дипломат заяви, че Украйна работи с Турция за по-голяма подкрепа, но разбира реалността, че Анкара поддържа паралелни връзки с Москва, допълва агенцията.

#Олег Дерипаска #яхта #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници