Медведев: Не съм нареждал да сваляме Starlink, но идеята е интересна

Медведев: Не съм нареждал да сваляме Starlink, но идеята е интересна
A A+ A++ A

Председателят на партията "Единна Русия" обяви за фалшина новина публикацията за плановете му за сателитите на Илон Мъск

Председателят на партията "Единна Русия" Дмитрий Медведев заяви, че появилата се публикация за негово решение да бъдат унищожавани сателитите на Елон Мъск "Старлинк" (Starlink), е фалшива новина. Въпреки това той смята, че идеята е оригинална и заслужава да бъде обсъдена.

Медведев, който е и зам.-председател на Съвета за сигурност на Русия, съобщи, че новината се е появила във фалшив сайт, който наподобява този на "Единна Русия".

В нея се твърдеше, че лично Медведев е наредил да бъдат сваляни американските комуникационни сателити, тъй като чрез тях са били насочени украинските ракети "Нептун", потопили руския крайцер "Москва". Руският комуникационен регулатор вече е блокирал сайта.

В същото време Русия твърди, че флагманът на черноморския ѝ флот е потънал след пожар и взрив на боеприпаси на борда.

Междувременно говорителят на министерството на отбраната на Русия Игор Конашенков отчете на вчерашния си брифинг, че руската противовъздушна отбрана е свалила украински самолет СУ-25 на 15 км южно от град Изюм. По думите ракетните войски и артилерията са поразили общо 811 военни обекта на територията на Украйна. 

Източник:БНР
 

#Дмитрий Медведев #фалшива новина #илон мъск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"