Руското външно министерство с коментар за евакуацията на "Царевна"

Руското външно министерство с коментар за евакуацията на "Царевна"
A A+ A++ A

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обърна внимание на ситуацията с кораба "Царевна" под български флаг, който се е намирал в продължителна блокада в Азовско море, предаде ТАСС.

"Сега членовете на семейства българи благодарение на действията на руските и донецките въоръжени сили благополучно ще се завърнат у дома. И вероятно у тях ще възникнат въпроси към своето ръководство: защо то наказва тези, които ги спасиха, и поддържа украинците, които поставиха под заплаха техния живот и здраве", написа тя в социалната мрежа "Телеграм".

Медията пише още, че на 13 април петнайсетима членове на екипажа на кораба, от които 14 граждани на България, са били евакуирани в Донецк, откъдето те ще отпътуват за дома.

По-рано тази седмица българският премиер Кирил Петков, обяви, че четиринадесет български граждани и един украински гражданин, възпитаник на българското Военноморско училище, вече се намират извън пристанището на Мариупол. Предстои групата да се придвижи до Донецк, откъдето ще се завърне в България, информира премиерът. Останалата част от екипажа - трима българи и двама украински граждани, включително капитанът на кораба - са останали на плавателния съд по свое желание, добави Кирил Петков.

 

Източник:БТА
 
Снимка: Фейсбук/Мария Захарова
 
 

#Мария Захарова #Царевна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »