Дончева: Няма такъв филм като правителство на всяка цена

Дончева: Няма такъв филм като правителство на всяка цена
A A+ A++ A
Политиците в правителството са станали по-опитни, но въпросът е, че има много за наваксване. Това заяви лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева пред bTV.

По думите ѝ е било ясно, че няма да се справят със задачите, но година е имало един супер натиск от общественото мнение, че трябва да има правителство на всяка цена.

„Какво разбираха болшинството български граждани под правителство на всяка цена – сигурно всеки си има обяснение“, каза тя, цитирана от ФрогНюз.

„Ми няма такъв филм като правителство на всяка цена. Просто като се жениш за някого има цена, която се плаща и тази цена много често не може да бъде платена, а това хората установяват във течение на времето“, заяви Татяна Дончева.

"Разделя ги едно единствeно нещо - порцията, която трябва да получат от властта", посочи Дончева за разногласията в управляващата коалиция, които според нея са основно между „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“.

„Всяка от тия две формации си представя, че получи всичко. Слави Трифонов още в предишните парламенти показваше, че той иска всичко, а с 60 депутати иска той да сложи правителството и всички в него присъдружни агенции на колене. Сега е същата работа“, каза тя.

„Защо ИТН не оттеглиха номинацията на господин Каримански за гуверньор на БНБ, защото ИТН решиха, че един парламент миналата година ще трае 3 дни?“, попита Дончева.  

„От позицията на една година по-късно можем да ги заподозрем, че са имали някакъв план, някакъв алгоритъм и че са вървели по него, ама не им се е получило, но не – от далеч се вижда даже в късогледството , че само едни инстинкти отвътре им идват“, обясни тя.

Сника: бТВ

 

#Татяна Дончева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »