ВМРО организира автошествие във В. Търново

ВМРО организира автошествие във В. Търново
A A+ A++ A

ВМРО организира автошествие във В. Търново под надслов: „Не предавайте Македония!“

Протестът е на 16 април (събота) от 14.00 ч.

Повод за акцията е поредното посещение на министър-председателят Кирил Петков в РС Македония и предвидената в рамките на визитата среща с външния министър Бояр Османи. Последният открито вече говори за подготвен документ с неясно съдържание от страна на Скопие, който да даде старт от българска страна на преговорите за бъдещо членство на съседката ни в ЕС.

Автошествието ще започне в 14.00 ч. на 16 април (събота) от с. Арбанаси, паркингът на х-л „Севастократор“ и ще премине през основните булеварди и улици на старопрестолния град. Протестният поход ще завърши пред символа на единството на българския народ – паметника на Асеневци в 15.00 ч.

За нас от ВМРО е ясно от месеци и неслучайно даваме сигнали от самото начало на това правителство, че отдавна са поети ангажименти за безусловното пускане на Македония в ЕС с цената на националния интерес на България. Това е национално предателство и какъвто и лицемерен документ да има подготвен от политиците от другата страна на границата, за нас е ясно, че това ще е поредната декларация „на хартия“ без реални действия, които да гарантират правата на българите; прекратяване на езика на омразата; прочистването на учебниците от нарочната антибългарска пропаганда и измислена история; признаване на общата ни история до 1944 г. Още по-малко ще се съгласим с поредните локумени приказки как българите в Македония ще бъдат вписани в Конституцията като държавотворен народ, когато се стигне до промени в основния документ в Македония при приемането на страната в ЕС.

Въздушните кули, които Петков, Ковачевски и Османи рисуват за сигурността на Западните Балкани в контекста на войната в Украйна също не минават пред нас. За всички българи трябва да е ясно едно - тези, които днес са агресорите в украинската земя, са наследниците на онези московски коминтерновски сатрапи, които безмилостно откъснаха Македония от България.

Ето защо призоваваме всички българи, които милеят за историческата истина, националния идеал и са категорично против извършване на готвеното от кабинета Петков национално предателство на България по темата Македония, да се присъединят към нас.

„Не предавайте Македония!“

Мизия, Тракия, Македония!

България над всичко!

#ВМРО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"