Ренета Инджова: 11 май да е датата за сваляне на правителството

Ренета Инджова: 11 май да е датата за сваляне на правителството
A A+ A++ A

Предлагам 11 май да е датата за сваляне на правителството, за да се спази българската традиция – да им се даде известен период на подготовка. Това предложи Ренета Инджова, служебен премиер на 84-то правителство на България, по Радио „Фокус“. Според нея кабинетът "Петков" трябва да падне от власт, защото води престъпна политиката по отношение на публичния ресурс и на държавния бюджет.

„В българския вариант беше доказано, че бюджетът може да държи обществото ни в разумни граници с много малък дълг и дефицит. Дълговете могат да се правят, но само и единствено когато се използват в правилни, разумни и съобразени с бъдещото развитие закономерности. Европейски фондове във вид на План за възстановяване и развитие, ще се дадат на България, като послушен партньор, но това освен нова корупция, нищо друго няма да донесе на страната ни“, подчерта бившият премиер.

На въпрос как министрите ще се справят с проблем №1 – инфлацията, експремиерът обясни, че първо трябва да се преведе думата „война“, тъй като на километри от нас се води такава и пряко въздейства върху икономиката ни, както и върху икономиката на целия свят.

„Война“ на икономически език се нарича „инфлация“. Защото тя е начинът, по който генерират стимули за инвестиции, тя е начинът, по който грабят народите, тя е начинът, по който извършват конкуренцията помежду си. Тоест, и сега чрез инфлация, идете кажете, че трябва да се управлява това стопанство, те казват: „А то войната е виновна за всичките ни проблеми“.

Аз няма да се учудя, ако започнат ясно, директно и на глас да искат войната да продължава, защото тя е тяхната защита срещу некадърност и срещу нежеланието да се управлява. А тя винаги ще доведе до инфлация“, обясни Ренета Инджова.

По думите й има всякакви решения за справяне с икономическата криза, като таван на цените, намаляване на ДДС и много други, са постижими, когато има политическа воля и морал.

„В условия на война най-добре се мобилизират и ресурси, и хора, дори и дисциплина, с която да се противостои на корупция, но за това се изисква кадърност, политическа воля и морал. Нито едно от тези неща няма да намерите в момента в наличност. Така че войната е много удобно прикритие за некадърност и нежелание да се управлява страната“, категорична е Ренета Инджова.

 

 

#Ренета Инджова #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »