Щедро слънце и пролетни температури

Щедро слънце и пролетни температури
A A+ A++ A


Последният работен ден от седмицата обещава приятно пролетно време с добри условия за туризъм и време сред природата.

През деня времето ще е слънчево, след обяд ще има разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен югозападен вятър и с него дневните температури ще се повишат. Максималните ще са между 20 и 25 градуса, а в София около 22 градуса.

Над планините също ще де слънчево, след обяд с незначителна облачност. Вятърът ще е слаб от запад. Ще се затопли и максималната температура на 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

По Черноморието ще духа слаб югозападен вятър. И там максималните температури ще са от около 15 градуса по носовете до 20-22 градуса в заливите. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

През нощта срещу събота от северозапад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява. В събота вятърът ще се ориентира от северозапад, постепенно в Дунавската равнина ще се усили. Облачността ще продължи да се увеличава, около и след обяд на места ще се развие и купеста и купесто-дъждовна.

На отделни места в северозападната половина от страната ще превали краткотраен дъжд, в планините и ще прегърми. Към вечерта и през нощта срещу неделя, с обръщане на вятъра от североизток, ще започне бързо и значително понижение на температурите.

Последният работен ден от седмицата обещава приятно пролетно време с добри условия за туризъм и време сред природата.

През деня времето ще е слънчево, след обяд ще има разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен югозападен вятър и с него дневните температури ще се повишат. Максималните ще са между 20 и 25 градуса, а в София около 22 градуса.

Над планините също ще де слънчево, след обяд с незначителна облачност. Вятърът ще е слаб от запад. Ще се затопли и максималната температура на 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

Времето през април: От -2 до 30 градуса

По Черноморието ще духа слаб югозападен вятър. И там максималните температури ще са от около 15 градуса по носовете до 20-22 градуса в заливите. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

През нощта срещу събота от северозапад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява. В събота вятърът ще се ориентира от северозапад, постепенно в Дунавската равнина ще се усили. Облачността ще продължи да се увеличава, около и след обяд на места ще се развие и купеста и купесто-дъждовна.

На отделни места в северозападната половина от страната ще превали краткотраен дъжд, в планините и ще прегърми. Към вечерта и през нощта срещу неделя, с обръщане на вятъра от североизток, ще започне бързо и значително понижение на температурите.

#слънце

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"