Пак отлагат спирането на парното в София

Пак отлагат спирането на парното в София
A A+ A++ A

„Топлофикация София“ съобщи за ново отлагане на спирането на отоплението в столицата. 

Поради очаквано застудяване в следващите дни и среднодневни температури под 12 градуса „Топлофикация София“ ще продължи да предоставя услугата отопление до настъпване на необходимите условия за преустановяването ѝ. Това се казва в официално съобщение в сайта на дружеството. 

От „Топлофикация София“ уверяват, че следят ежедневно данните, предоставени от НИМХ. И публикуват данни за средната денонощна температура на външния въздух по данни на НИМХ. 

 

справка Топлофикация
Топлофикация София

 

„Актуална информация може да намерите на сайта на дружеството, фейсбук страницата, както и на информационния телефон 0 700 11 111", се казва още в съобщението.

Припомняме, че миналия вторник дружеството обяви, че има готовност да започне поетапното спиране на парното.

По закон това трябва да се случи до 30 април или ако средната денонощна температура в три последователни дни е над 12 градуса, както и прогнозата за следващите 7-10 дни да е за трайно затопляне.

Битовите клиенти могат да заявят дата за по-ранно спиране на отоплението. За целта трябва да посетят най-близкия център за обслужване на клиенти, да попълнят заявление и да представят решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранно спиране.

Стопанските клиенти, в това число детските градини, училищата и здравните заведения, също могат да заявят по-рано изключване на парното. Достатъчно е директорът/управителят да изпрати писмено заявление в обслужващия ги топлорайон или в Централно управление на дружеството.

#топлофикация #парно

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »