Льо Пен: Ако бия Макрон на балотажа - вадя Франция от НАТО! Крим е руски

Льо Пен: Ако бия Макрон на балотажа - вадя Франция от НАТО! Крим е руски
A A+ A++ A

Кандидатът за президент на Франция и лидер на националистическата десница в страната Марин льо Пен заяви, че все още смята Крим за руски и не съжалява за наложената й забрана за влизане в Украйна, предава БГНЕС.

"Крим беше украински 26 години, но по-рано беше част от Русия, и затова хората там решиха да се обединят с Русия", каза кандидатът за президентския пост в интервю за телевизия BFM.

Тя отбеляза, че сега не би отишла в Киев, дори и да имаше такава възможност. Льо Пен изрази надежда, че след спечелването на президентските избори украинските власти ще отменят забраната й за влизане. "Но не съжалявам, че са ме обявили за персона нон грата. Историята не може да бъде пренаписана", добави Льо Пен.

В неделя се проведе първият тур на президентските избори, според който президентът на страната Еманюел Макрон води в надпреварата, но гласовете за него - 27,84%, са с малка разлика от тези на Льо Пен, 23,15%. Вторият тур на вота ще се проведе на 24 април.

Льо Пен призна, че ако стане президент на Франция, ще изтегли страната от Северноатлантическия алианс и ще се застъпи за стратегическо сближаване между НАТО и Русия.

Льо Пен е персона нон грата в Украйна, а Киев и наложи забрана за влизане в страната заради нейни коментари за референдум в Крим.

#Марин Льо Пен #Крим #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »