В джобчето ми дрънка... нещо против уроки, нещо за късмет

В джобчето ми дрънка... нещо против уроки, нещо за късмет
A A+ A++ A

По света има какви ли не поверия, суеверия и ритуали, за които се смята, че привличат късмета и парите към нас. 

Днес ще ви запознаем с най-разпространените сред тях, за които се смята, че могат да ви донесат голям късмет. Става въпрос за предмети, които всеки от нас може да сложи в джоба си.

 

Според народните поверия, сложите ли няколко неща в джоба си, ще забогатеете неочаквано и късметът ще се върне в живота ви. Ето ги и тях: 

Червен конец или плат 

Напоследък е много модерно да се носи червен конец на китката - за установяване на енергиен баланс, за защита от беди и оздравяване. Червен конец или парче плат с този цвят може да се носи и в джоба.

Червеното е най-динамичният цвят. То привлича късмета и успеха. Това е цветът на огъня, страстта, решителността и благополучието. В Китай булките обличат червени рокли, а в различни ритуали се използват червени панделки, конци или листа хартия.

Дафинов лист

Дафиновият лист е символ на величие, лидерство, превъзходство и богатство. Казват, че този, който носи дафинов лист в себе си, получава вътрешна увереност в способностите си. Поставените цели изглеждат постижими, възникват идеи за изпълнение на плана.

Освен това дафиновият лист е в състояние да привлича пари. Изплакнете го под студена течаща вода и го изсушете добре. За да не се разпадне, го сложете в торбичка и го носете в джоба си. 

Кръгло бяло камъче

Белият кръгъл камък е символ на живота. Кръгът е перфектна фигура. Той е в състояние да акумулира енергия и да я споделя с притежателя си. А заобленият камък се смята за най-добрия талисман. Колкото по-близо е формата до перфектния кръг и колкото по-чист е белият цвят, толкова по-добре.

Ако нямате късмета да намерите такова камъче на плажа по време на лятната си ваканция, не се отчайвайте. Може да си го купите от някой магазин за цветя.

След като се сдобиете с ценната вещ, я почистете под течаща вода. Тя ще отмие натрупаната външна енергия и ще подготви талисмана за употреба.

Ако постоянно носите в джоба си бяло кръгло камъче, то ще укрепи здравето ви, ще ви зареди с енергия и ще привлече богатството в живота ви.

Мидичка от морето 

В мидите е заключена силата и енергията на морето. Солената вода е мощна почистваща сила и източник на положителна енергия. Нищо чудно, че хората всяко лято искат да отидат до морския бряг, а когато се приберат у дома, са изпълнени със сила и енергия.  

Мидите, донесени от морето, съхраняват частици от морската енергия и могат да се превърнат в чудесен талисман. Ако разполагате само с една мида, я сложете в джоба си. В трудни ситуации, когато трябва да вземете решение, се съсредоточете, сложете ръка в джоба си и стиснете черупката.

Талисманът ще ви помогне да се концентрирате върху задачата, зареждайки ви с творческата енергия на морето. В допълнение, релефните ръбове на черупката ще ви окажат масажен ефект, ще активират точките от вътрешната страна на дланта ви, което също ще засили умствените процеси.

Ако пък разполагате с няколко малки черупки, пробийте им  по една дупчица, през която прокарайте еластична здрава нишка, за да си направите гривна. Тя ще украси летния ви тоалет и ще ви служи като талисман.

Корен от джинджифил

Джинджифилът помага не само при настинки. Той е и мощен магически инструмент. Той е прекрасен амулет за защита на дома. Този магически корен е в състояние да прогони всички зли духове и да върне хармонията в семейните отношения.

Джинджифилът придава решителност, целеустременост и непоколебимост и затова си струва да носите парче корен или джинджифил на прах в джоба си.

А за да не изцапате дрехите си, просто го сложете в торбичка и го приберете в джоба.

Източник: Една.бг

Снимка: Pixabay

#късмет #пари #джоб

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »