Направиха асоциация на износителите

Направиха асоциация на износителите
Председателят на КРИБ Огнян Донев (на снимката) е създател на новата асоциация. Снимка: 24 часа
A A+ A++ A

Учредена е Асоциация на българските износители с подкрепата на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

В новата организация влизат членове на конфедерацията, но и други представители на бизнеса, съобщава във вторник в. „24 часа“.

„Установихме, че в България липсва институция, която да насърчава ефективно износа и да слага повече въглища в локомотива“, е мотивирал решението за създаване на новата асоциация Огнян Донев, председател на КРИБ.

Според него това е „добро дело“ именно в този момент, когато се очаква износът да „изтегли“ България от кризата.

Плановете на новата асоциация са да улесни общуването с правителството и с бизнес партньорите в чужбина.

Учредители на новата бизнес организация са „Софарма“, „Приста ойл“, „Каолин“, „Свилоза“, „Група технологии на металите“, „Геотрейд“, „Белла България“, „Шарлопов хотелс“, Асоциацията на млекопреработвателите и Пощенска банка.

Банката е основен инициатор за асоциацията, предоставяйки и половината от общия капитал, който е 50 000 лв., а останалите ще бъдат събрани от учредителите.

По време на заседанието са били избрани и представителните органи на асоциацията.

Най-много гласове за председател на УС е събрала „Приста ойл“. Неин представител, който ще оглави асоциацията, ще бъде посочен до края на деня днес. Заместник-председатели ще бъдат хора от „Свилоза“, Пощенска банка и „Геотрейд“.

„Очакваме към асоциацията да се присъединят и останалите фирми износителки в България“, е обяснил Огнян Донев.

#Асоциация на българските износители #Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България #КРИБ #Огнян Донев #Софарма #Каолин #Свилоза #Асоциация на млекопреработвателите #Пощенска банка #износ #износители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"