Отпадни води се стичат към Дяволското блато, кметът на Приморско се обяснява

Отпадни води се стичат към Дяволското блато, кметът на Приморско се обяснява
A A+ A++ A

Отпадни води текат към Дяволското блато след авария. Пред Нова телевизия кметът на Приморско д-р Димитър Германов обясни, че специалистите от ВиК са поели ангажимент да извършат ремонт в рамките на месец, но изтъкна, че те са затруднени, тъй като тръбата минава под пътен участък, а тя е и с много голям цолаж. 

„Това ни обясниха от ВиК. Отпадни води не достигат до река Дяволска и не са се вливали в залива на малкия южен плаж. Той не е бил замърсяван“, уверява градоначалникът. 

„Количеството на отпадните води не е толкова сериозно, за да се влее в морето. Ако някой твърди нещо подобно, лъже“, добави той.

Аварията е в централния тръбопровод, който отвежда отпадните води в пречиствателната станция на Китен.

„Туристическият сезон не е бил заплашван и няма да бъде. ВиК си изпълняват ангажиментите по отношение на поддръжка на структурите. През 2019 г. бе констатиран подобен проблем. Беше решен с малко закъснение, защото през туристическия сезон това не става лесно. През 2021 г. бе констатиран втори проблем, който също бе решен“, припомни д-р Германов. 

„Този проблем, който възникна сега, е много по-сериозен. ВиК е запознато с него и има ангажимента да извърши в рамките на месец ремонтните дейности“, добави той.

„Обектът е собственост на ВиК. От дружеството обясниха, че в момента се извършва обществена поръчка за избор на фирма изпълнител, която трябва да промени цялото трасе на колектора. Това ще стане до 10 дни, а до края на май ще бъде всичко в норма“, обясни кореспондентът на Нова телевизия Цеца Алексова. 

Председателят на Сдружение "Приморско 21 Век" Здравко Василев, което подаде сигнала за аварията, сподели, че се надява тя да бъде отстранена до началото на сезона. 

#Приморско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"