ДБГ: С връщането на хартиените бюлетини БСП реанимират купуването на гласове

ДБГ: С връщането на хартиените бюлетини БСП реанимират купуването на гласове
A A+ A++ A

Със законопроекта си за връщане на възможността за гласуване с хартиени бюлетини, БСП реанимират купуването на гласове в България. В левицата очевидно допускат, че ще вземат „лъвския пай“ от контролирания вот, което е наивност при наличието на толкова силна конкуренция в лицето на ГЕРБ и ДПС.

Това се казва в позиция на Изпълнителния съвет на ПП „Движение България на гражданите“ по повод внесения вчера законопроект за изменение на Изборния кодекс, с който БСП връщат възможността да се гласува и с хартиени бюлетини. Последните два избора са доказателство, че благодарение на машинното гласуване покупателната активност в ромските махали в София, Пловдив и Варна се срина до едва 10%. Липсата на опцията за гласуване с хартиени бюлетини в тъмни стаички направи невъзможно снимането на вота като форма на контрол. Изчезна и практиката на злонамерено причисляване на гласове за опонента към невалидните бюлетини, като от близо 200 хил. невалидни бюлетини преди, на последните два парламентарни вота те бяха 0.

С това изменение партията на Нинова изпълнява мокра поръчка на ГЕРБ, които от 1 година се борят за връщане на хартиените бюлетини и манипулациите с тях. Съгласно изследване на независими неправителствени организации, ако последните избори се бяха провели с хартиени бюлетини, ГЕРБ щяха да са първа политическа сила. БСП са троянския кон на ГЕРБ във властта, завършва позицията.

#БСП #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »