ВИДЕО Ген. Конашенков: Унищожихме система за противовъздушна отбрана С-300, която Словакия даде на Украйна

ВИДЕО Ген. Конашенков: Унищожихме система за противовъздушна отбрана С-300, която Словакия даде на Украйна
A A+ A++ A

Оборудването на зенитно-ракетния дивизион С-300, доставено на Украйна от една от европейските държави, беше поразено от високоточни ракети с морско базиране "Калибър", съобщи официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, предава РИА Новости.

„В неделя, 10 април, високоточни ракети с морско базиране „Калибър“ в южните покрайнини на град Днепропетровск унищожиха оборудване на зенитно-ракетния дивизион С-300, което беше доставено на режима в Киев на една от европейските страни, скрит в хангара. Поразени са 4 пускови установки С-300 и до 25 члена на личния състав на украинските въоръжени сили", обясни приближеният до Путин генерал.

Novinite.bg припомня, че същата  система за противовъздушна отбрана С-300 Украйна молеше да й даде и България. В опит това да се случи у нас пристигна лично министърът на отбраната на САЩ, но и той не успя да накара Кирил Петков да се съгласи на подобен ход. Премиерът, а и президентът Румен Радев обясниха, че не искат България да праща оръжия на Украйна, защото това може да ни превърне в мишена. Нещо, което не е така и ни поставя в неловко положение пред съюзниците ни от НАТО. 

#Игор Конашенков #Русия #Украйна #война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"