Гришо изгуби една позиция в ранглистата, Джокович е №1

Гришо изгуби една позиция в ранглистата, Джокович е №1
A A+ A++ A

Григор Димитров падна с едно място в публикуваната днес световна ранглиста. Той вече е №29. Димитров започна вчера с победа на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло, след като съперникът му Николоз Басилашвили се отказа във втория сет. В следващия кръг Гришо се изправя срещу сърбина Душан Лайович. Двубоят е утре, а 30-годишният хасковлия води с 2-1 победи в директните срещи.

Димитър Кузманов прогресира две места и е вече 206-и в класацията на АТР. Пловдивчанинът играе днес, не преди 15:30 часа наше време, срещу славния испански ветеран Фернандо Вердаско на чалънджър в Мадрид. В първите 500 от българите са още Александър Лазаров (№411) и Адриан Андреев (№416).

На върха е Новак Джокович, който се връща на корта в Монте Карло с двбубой срещу Алехнадро Давидович Фокина. Втори е Даниил Медведев, а Александер Зверев е на трето място.

При жените Виктория Томова отстъпи пет места до №112, въпреки че игра финал в Оейраш вчера. Загубата на позиции е защото имаше да защитава много точки от полуфинала в Богота миналата година по същото време. Тази седмица 27-годишната софиянка ще играе за България в отборния турнир „Били Джийн Кинг къп“ в Анталия, но ще пропусне първия двубой в понеделник срещу Австрия. В нейно отсъствие тимът ни ще бъде поведен от Изабелла Шиникова, която е на 226-ата позиция в класацията на WTA. В топ 500 са също Елица Костова (№315) и Цветана Пиронкова (№424).

В челото няма промени. Води Ига Швьонтек пред Барбора Крейчикова и Паула Бадоса.

#Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"