Абрамович пробва да купи гранда Валенсия

Абрамович пробва да купи гранда Валенсия
A A+ A++ A

Собственикът на Челси Роман Абрамович ще се опита да купи Валенсия, съобщават испанските издания. Руският милиардер вече е направил оферта за закупуването на клуба от Ла Лига.

Абрамович обяви Челси за продан през миналия месец, но сега има предположение, че може да влезе отново във футбола, закупувайки испанският отбор.

По-рано стана известно, че собственикът на Валенсия Питър Лим е обявил клуба за продажба. „Прилепите“ се намират в сериозно финансово затруднение. Смята се, че сингапурският магнат иска 250 милиона евро за испанския отбор.

Бившият вицепрезидент на Валенсия Мигел Сорио заяви, че Абрамович ще купи клуба до края на април.

Сорио обаче упрекна Лим, че се опитва да продаде „прилепите“ на руския бизнесмен.

Самият Мигел Сорио също е сред кандидат-купувачите на Валенсия.

Феновете организираха открити протести срещу Лим през последните сезони, обвинявайки ръководството на клуба, че лишава отбора от активи заради предстоящата продажба.

Привържениците са обезпокоени, че финансовите проблеми са превърнали Валенсия в отбор средняк в испанското първенство.

По-рано в Турция писаха, че Абрамович има реален интерес да стане собственик на Гьозтепе. Представителите на руския милиардер обаче отрекоха информациите за покупката на турския клуб.

Припомняме, че на 10 март Обединеното кралство наложи санкции срещу Абрамович. Висшата лига отстрани руснака от ръководството на Челси. Бизнесменът реши да продаде лондончани за 3 милиарда паунда и предаде управлението на настоятелството на благотворителната фондация, но Абрамович няма да получи нито цент от продажбата на английския тим.

#Роман Абрамович #Валенсия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"