Виж кой говори... в парламента

Виж кой говори... в парламента
A A+ A++ A

Опозицията е превзела парламента - тя използва много по-често парламентарната трибуна и използва процедурни хватки за да дава тон на парламентарните дебати - това показват наблюденията на "Стража", онлайн проект, който си е поставил за цел да следи всички парламентарни изяви.

В действащото 47-о НС депутатите от ГЕРБ-СДС са изговорили с 47% повече думи от колегите им в парламентарните групи на "Продължаваме промяната", "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България". Включвайки опозиционно настроените ДПС и "Възраждане" в това сравнение, разликата в изговорените думи скача до 140% повече в полза на опозицията.

Същото се е случвало и в 44-ото НС - там опозиционните народните представители от "БСП за България" са изговорили с 37% повече думи от колегите им в парламентарните групи на ГЕРБ и "Обединени патриоти". 

 

Временен шампион по говорене от трибуната на НС сега е Христо Гаджев от ГЕРБ с над 31 000 думи. След него се нареждат двама представители на Възраждане - Цончо Ганев и Костадин Костадинов. След тях са трима депутати на ГЕРБ - Десислава Атанасова, Тома Биков и Александър Ненков. В топ 10 на най-говорещите депутати няма представител на управляващото мнозинство .

По изгубено време в лични обяснения, почивки, декларации и процедури по начина на водене на заседанието безспорни лидери са ГЕРБ, следвани от ДПС и "Възраждане"

#НС #депутати #партии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"