Без държавен телеком, отсече Събев

Без държавен телеком, отсече Събев
A A+ A++ A

"Няма да правим държавен телеком, никога не е имало такава идея". Това заяви пред журналисти в Народното събрание министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев.

Той подчерта, че развитието на 5G мрежата в България не е отпаднало от Плана за възстановяване и устойчивост, за чиято актуализация страната ни вече получи зелена светлина от Европейската комисия. 

В частта цифрова инфраструктура в анонсирания от правителството план се предвижда повишаване на киберсигурността на администрацията във всички 265 общини, изграждане на интернет мрежи с висок капацитет в малки населени места за 350 хил. души, както и изграждане на свръхскоростен интернет в 24 висши учебни заведения. 

Министър Николай Събев взе участие в заседанието на ресорната парламентарна комисия, където отговаряше на депутатски въпроси по актуални теми в сферата на транспорта. Той подчерта, че актуализираният План за възстановяване и устойчивост поставя като приоритет железопътния транспорт чрез нови проекти за влаков състав, дигитализация в сектора и рехабилитация на жп линии.

Източник: БТА

#Николай Събев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"