Нашенец от Шанхай: Локдаунът сега е по-тежък, от този през 2020

Нашенец от Шанхай: Локдаунът сега е по-тежък, от този през 2020
A A+ A++ A

"Сега положението е по-сложно отпреди две години. Тогава вирусът бе  локарлизиран само в Ухан. Сега големи градове в цял Китай са затворени. В Шанхай има над 100 000 асимптомни случая, а около 3200 са заразените. Положителните случаи се увеличават, но смъртността е малка, защото този вариант на вируса се преболедува по-леко", това заяви пред NovaNews Димитър Владиков, преподавател във Финансов колеж, Ханджоу, Китай. 

Той съобщи, че ще има полева болница на север от Шанхай.

"Има много болни в града и те ще бъдат изведени от него. Вече са запълнени болниците в Шанхай, транспортират болни от други градове. Когато някой е болен, той остава под карантина поне две седмици", каза още той.

Владиков коментира, че в голяма част от китайците се проявява засилен патриотизъм и дори благодарност към властите, че им осигуряват храна.

"Едно такова нещастие консолидира нацията. Държавата доставя храна по домовете, защото не се разрешава посещение на магазини. Голяма част от населението е ваксинирано с три дози, мерки се спазват и отново има заразени, но никой не задава въпрос защо има толкова болни, този въпрос би се задал на Запад. Тук се изпълнява всичко, наложено от правителството", сподели Димитър Владиков.

Относно конфликта между Русия и Украйна, преподавателят каза, че в Китай няма дори новини за това, а правителствената позиция е по-скоро неутрална. Владиков си го обяснява с близките отношение между Китай и Русия.

"Новини за Украйна рядко може да бъдат видени по медиите, досега и никой от близките ми не е коментирал тази тема с мен", каза той.

#Китай #Шанхай #пандемия #коронавирус #локдаун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай