Манолова: Партията на Нинова се занимава с оцеляването си, не с проблемите на хората

Манолова: Партията на Нинова се занимава с оцеляването си, не с проблемите на хората
A A+ A++ A

„Изправи се.БГ сме категорично против предоставянето на военна помощ на Украйна. Тази война със средствата на дипломацията трябва час по-скоро да бъде прекратена. Няма как да се бориш за прекратяване на война, ако снабдяваш с оръжия. Нашият призив е да се положат всички усилия за мирно решаване на конфликта, защото трагедията, жертвите, разрушаването на градове, домове, семейства, съдби е брутално.

Час по-скоро това трябва да бъде спряно. България не трябва да се меси с военна подкрепа в този конфликт.“ Това заяви Мая Манолова, съпредседател на инициативния комитет за учредяване на партия Изправи се България, в предаването „Делници“ на телевизия Евроком. По нейните думи първите 100 дни на правителството са ускорител на решението за учредяване на партия Изправи се България, защото има нужда от такъв субект и от обединение на всички социални формации. Според г-жа Манолова четворната коалиция е подменила вота на избирателите. Обещаха, че ще демонтират модела на Бойко Борисов с еднолично управление и приятелския кръг, който получава големите порции. Това не се случи. Обещаха, че ще преведат държавата през кризите, а сме от криза в криза и властта изглежда все по-безпомощна да се справи с тях. Обещаха, че ще махнат Гешев, че ще има справедливост и възмездие. Нищо от това. Обещаха повишаване на доходите.

Тези 60лв. повишаване на минималната работна заплата и измамата с преизчисляването на пенсиите – смята лидерът на Изправи се България, които са завели над 100 дела на пенсионери срещу гафа с преизчислените пенсии. „За съжаление обещанието за нулева корупция се изразява до този момент само и единствено с изчегъртване на едни кадри, близки до Борисов, и вместо тях идват кадри, близки до Нинова.“ – смята Мая Манолова и допълни, че в плана за първите 100 дни на правителството има обещание за необлагаем минимум, т.е. работещите бедни можеха да получат плюс 70 лв., колкото сега им е 10% данък, за младите до 26 г. възраст обещанието на Нинова беше изобщо да не плащат данъци, данъчна ваканция за малкия бизнес, за семействата с деца безплатни учебници, безплатни лекарства за деца до 14 год възраст, пряка финансова подкрепа при раждане на първо, второ и трето дете, пряка финансова подкрепа за българските домакинства.

Партията на Нинова се занимава със своето оцеляване като партиен лидер и на политическата сцена и с уреждане на най-близкия кръг – беше категорична лидерът на ИБГ. Изправи се България не е нов проект, по думите на Мая Манолова, а е превръщането на гражданската платформа Изправи се.БГ в партия след 2 години и половина работа в защита на различни социални и зелени каузи. С учредяването на партия ще се носи и съответната по-висока отговорност и при следващи избори няма да се налага търсенето на мандатоносители с неизвестни органи – смятат от ИБГ. „Тук става дума за различен тип държава, от която вече имаме нужда. В Европа държавите са социални. Там средствата в бюджета за социални разходи стигат до 20%, у нас най-„социалният“ бюджет дава 14% за социални разходи. У нас хазната се пълни от плащанията на хората. 23 млрд. лв плащат хората през данък общ доход, ДДС, косвените данъци, докато бизнесът през корпоративния данък внася под 4 млрд. лв. в бюджета.“

Така коментира нуждата от социален тип държава Мая Манолова. Според нея темата с инфлацията и с ръста от над 30% на стоките от първа необходимост, напълно липсва от дневния ред на управляващите. Лидерът на Изправи се България коментира, че управляващите живеят в тяхна паралелна реалност, в която имат да си вкарат някакви неща в плана за възстановяване и устойчивост като че ли това не е планът на България, а е планът на правителството. И реалните проблеми на хората абсолютно отсъстват от темите, с които те се занимават. По същият начин лидерът на Изправи се България коментира и внесения закон за колекторските фирми от икономическото министерство. Тя определи закона като лобистки, защото напълно изключва от обхвата си банките и фирмите за бързи кредити. „Това е прах в очите на хората, че нещо се приема, но хората няма да имат защита. Както се случи и с таблата с цените пред икономическото министерство. Какво като там пише, че олиото е 3,80лв, като в магазина го купуваме за 6,80лв. Партийната пропаганда може да работи на партиен форум, но когато става дума за управление не може да си позволиш да не казваш истината, на хората. Те така или иначе я разбират.“ – беше категорична Мая Манолова

#Манолова #БСП #Нинова #война #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"