Облачност обхваща цялата страна, ще има краткотрайни валежи

Облачност обхваща цялата страна, ще има краткотрайни валежи
A A+ A++ A

Атмосферното налягане в сутрешните часове е по-ниско от средното за месеца и през деня ще продължи да се понижава.

Днес започналото от запад-северозапад увеличение на облачността ще обхване цялата страна и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, около и след обяд в отдели райони с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, по-ниски по Черноморието, в София – около 14°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността ще е значителна с валежи от сняг, под 1800 метра от дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, след обяд постепенно ще се ориентира от северозапад. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, около и след обяд с валежи от дъжд, по южното крайбрежие по-значителни по количество. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8° и 12°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 00 мин. и залязва в 19 ч. и 58 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 58 мин. Луната в София залязва в 1 ч. и 33 мин. и изгрява в 10 ч. и 19 мин. Фаза на луната: два дни преди първа четвърт.

#облачност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »