Трифонов: Петков се опитва да заобиколи споразумението за РСМ

Трифонов: Петков се опитва да заобиколи споразумението за РСМ
A A+ A++ A

Кирил Петков се опитва да заобиколи споразумението за Република Северна Македония. Това заяви Слави Трифонов в пост във Facebook.

„За съжаление, премиерът Кирил Петков през цялото време се опитва да заобиколи това споразумение и да отхвърли ветото на България без никакви условия. Той желае до края на юни да започнат преговори със северномакедонците, без да има никакви юридически гаранции за спазването на правата на българите в тази държава. Уточнявам, че това той правеше без да съгласува изявленията и действията си не само с дипломатите от Министерство на външните работи, но и без съгласуване с коалиционните партньори, камо ли с Народното събрание", коментира лидерът на „Има такъв народ".

Според Трифонов сега не е време нито за нови избори, нито за сътресения. 

Лидерът на ИТН критикува премиера и заради новия шеф на БНБ. 

„Днес с изумление разбрах, че Кирил Петков си е позволил да направи изключително нецензурна, груба и невъзпитана квалификация в личен план към господин Любомир Каримански, кандидат за управител на БНБ. От уважение към вас няма да цитирам точните му думи. Искам само да му напомня, че изборът за шеф на БНБ е от компетенцията на Народното събрание, а не на Министерски съвет", пише Трифонов.

 

#ИТН #РСМ #Кирил Петков #Слави Трифонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »