Шефът на НСО: Нямам намерение да подавам оставка

Шефът на НСО: Нямам намерение да подавам оставка
A A+ A++ A

„Нямам намерение да подавам оставка. Готвя позиция. Когато е готова, ще бъдат уведомени всички медии". Това заяви пред NOVA директорът на НСО ген. Емил Тонев.

По-рано днес началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова обяви, че на оперативно заседание на Министерския съвет единодушно е прието решение да се отправи предложение до президента за освобождаване от длъжност на началника на НСО бригаден ген. Емил Тонев.

"Мотивите за това предложение се основават на действията на генерал Тонев - предаване на видеоматериалите от служебните входове на МС, което не е извършило при нарушаване на основните гаранции за сигурност на лицата на територията на Министерски съвет", добави тя.

"Тук има защитени свидетели, които искат да подават информация. С предаването на тези видеоматериали се компрометира поверителността, наличността на подателите на сигналите и се застрашават техните права", каза още тя.

Началникът на Националната служба за охрана по закон е длъжен да отговори на прокуратурата и да й предостави материалите, които е изискала писмено, обясниха за NOVA от НСО.

"Президентът по закон има право да освободи началника на НСО на основание тежко нарушение, системно неизпълнение на служебните задължения, както и извършване на действия, които накърняват престижа на НСО", заяви началникът на кабинета на Кирил Петков.

Държавният глава ще се запознае с мотивите на МС и ще обяви своето решение, е позицията на президентството.

Снимка: Прессекретариат на президента


#оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"