Северна Македония: Договорихме се да внасяме пшеница от България

Северна Македония: Договорихме се да внасяме пшеница от България
A A+ A++ A

Македонският министър на земеделието Люпчо Николовски съобщи снощи в профила си във Фейсбук, че е постигнато споразумение Северна Македония да внася пшеница от България.

С моя колега министърът на земеделието на България Иван Иванов се разбрахме да се осигурят от България допълнителни количества пшеница. По такъв начин със съседите си градим истинско добросъседство, а сплотени по-лесно ще преборим настоящата криза, написа Николовски снощи в профила си във Фейсбук.

Двамата министри са в Берлин по повод министерската среща в рамките на Берлинския процес и диалога по селскостопанска политика: Германия - Западни Балкани в Берлин.



Министерската среща е под съвместното председателство на федералното министерство на прехраната и земеделието на Германия и постоянната работна група за регионално развитие на селските райони (SWG RRD), в която министерството на земеделието на България има статут на наблюдател.

Берлинският процес е инициатива на Германия, започнала през 2014 г., имаща за цел засилено регионално сътрудничество и насърчаване на добросъседските отношения, устойчив растеж и подпомагане на евроинтеграцията на държавите от Западните Балкани. 

Миналия месец Северна Македония се договори да внася пшеница от Сърбия.

#Северна Македония #пшеница #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"