„Възраждане“ с нов национален протест

„Възраждане“ с нов национален протест
A A+ A++ A

„Възраждане“ организират поредния национален протест. Този път акцентът е срещу правителството на четворната коалиция.

Началото на демонстрацията е обявено за 12:00 ч. на пл. „Народно събрания“, а краят „след като правителството подаде оставка“.

От партията на Костадин Костадинов ще отстояват позицията си, че България няма място във военния конфликт между Украйна и Русия. Именно затова те ще настояват страната ни да не дава оръжие на нито една от воюващите страни. Според тях не трябва да позволяваме на територията на родината ни да се разполагат  американска военна техника и военни.

„Искаме оставката на кабинета на Кирил Петков, защото за 100 дни той спечели нашето недоверие“, изтъкват от „Възраждане“. 

„Ние, българите, сме наследници на древен и славен народ. Във вените ни тече кръвта на този народ, който е имал една от най-смелите и славни армии само допреди 100 години. Днес обаче нямаме армия, нямаме сигурност, нямаме подкрепа от управляващите. Поради тази причина от нас зависи да опазим свободата и независимостта на Родината си“, пишат от партията. 

Припомняме, че заявка за сваляне на правителството лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов направи още по време на протеста за падане на зеления сертификат, след като така или иначе вече беше обявен план за неговото спиране на територията на страната ни. Преди малко повече от седмица пък заяви от трибуната в Народното събрание, че е дошло време за преосноваване на българската държава. Той поиска нови предсрочни избори и подчерта, че от партията му се готвят за референдум. От „Възраждане“ се заканиха и че ще започнат серия от действия, в рамките на следващите 10 дни, за да не допуснат „окупационни действия“ на наша територия. 

В същото време в началото на март стана ясно, че по време на посещението си в Украйна, Костадинов е бил изгонен от там и му е била наложена 10-годишна забрана за влизане в страната с мотива, че е лидер на проруска партия.

#Възраждане #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »