Военен камион с мигранти катастрофира, има жертви (ОБНОВЕНА, ВИДЕО)

Военен камион с мигранти катастрофира, има жертви (ОБНОВЕНА, ВИДЕО)
A A+ A++ A

Тежка катастрофа край българската граница. Камион на Министерството на отбраната, пътуващ от Резово към Граматиково, е катастрофирал. Загинали са двама чужди граждани, превозвани в автомобила. Има и ранени. 

Инцидентът е станал около 17:30 часа около село Качул. Военен камион, натоварен с мигранти е самокатастрофирал. 

В УМБЛ - Бургас са настанени двамата български военни, които са били в кабината на камиона, и още 11 афганистански граждани на възраст от 16 до 23 години.

Заместник-директорът на УМБАЛ - Бургас д-р Светослав Тодоров заяви за NOVA, че състоянието на настанените е стабилно, те са контактни, в съзнание с наранявания по главите и травми по крайниците и гръдния кош. В момента специалистите  преценяват кой и дали да остане за лечение в болницата. Няма пациент с опасност за живота.

Снимки: Флагман

Взета е алкохолна проба на водачите на камиона, резултатът все още не е ясен.

От МО съобщиха, че при движение от Резово към Граматиково в изпълнение на задача по логистична поддръжка на силите и средствата на МВР по охрана на българо-турската граница, товарен автомобил от въоръжените сили с висока проходимост е претърпял пътен инцидент.

По случай е започнало досъдебно производство от Военна прокуратура Сливен.

По информация на Флагман.бг мястото на инцидента е край малкотърновското село Заберново, а двамата загинали са афганистански мигранти.  Труповете са откарани в съдебна медицина. В камиона са превозвани над 20 мъже на възраст между 16 и 23 години, които са се самоопределили като афганистанци. Линейка с 11 ранени от ЗИЛ-а пристигна пред Спешния център в Бургас. Те не са сериозно пострадали, всички излязоха сами от реанимационната част на линейката, имат леки наранявания по ръцете и главите. Добре облечени са, част от тях знаят дори английски език.

Веднага след трагедията 21 мигранти са били изведени на поляна в района и сред тях не имало сериозно ранени, били видимо адекватни. В момента се извършват прегледи и изследвания на вече транспортираните. Предстои да бъдат доведени още. „В момента в УМБАЛ Бургас са постъпили 11 пациенти от афганистански произход, пострадали при ПТП. Те са контактни и адекватни, в задоволително състояние. Основно са с травми на главата и крайниците”, потвърди и зам.-директорът на УМБАЛ Бургас д-р Светослав Тодоров пред медиите.

Премиерът Кирил Петков коментира инцидента и потвърди, че жертвите и пострадалите са мигранти, а военните са само българи.

Той заяви, че предстои разследване, което ще покаже причините за този нещастен инцидент.

 

#МО #инцидент #загинали #ранени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"