Слабашкото ни първенство счупи рекорда за най-много използвани чужденци

Слабашкото ни първенство счупи рекорда за най-много използвани чужденци
A A+ A++ A

В изминалия кръг на efbet Лига станахме свидетели на нещо историческо. Счупен бе вечният рекорд за най-много чужденци в родното първенство.

След дебютите на японеца Казуки Такахаши за Пирин Благоевград, беларусина Никита Николаевич за Славия и нигериеца Точукву Ндади в Ботев Пловдив бройката на легионерите в родния елит нарасна на 164, с което изпреварихме върховото постижение от 163 през сезон 2018/2019.

Новият рекорд се отнася не само до бройката на чужденците, а и до техния дял от всички играчи в първенството. За първи път в историята легионерите преминаха границата от 40%.

Отборите с най-много чужденци са на първите места във временното класиране - и то в същата последователност. Най-много като процент са в Лудогорец - 23 от 28 използвани футболисти, което означава 82,14%. Следва ЦСКА с 20 легионери, което е точно 2/3 от състава или 66,67%. Трети с малко над 57% играчи отвън е Ботев Пловдив. "Канарчетата" бяха трети преди мача на "моряците" с Ботев Враца, но варненци биха разгромно и изместиха пловдивчани от топ 3.

Най-много чужденци в настоящия шампионат пък са играли в тима, който изцяло смени концепцията си в средата на сезона - Царско село - цели 24-ма, с което отборът заема четвъртото място с 54,55%.

#efbet Лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »