Случаен ли е кадърът със средния пръст на Тошко Йорданов на коалиционния съвет?

Случаен ли е кадърът със средния пръст на Тошко Йорданов на коалиционния съвет?
A A+ A++ A

Провокативна снимка от коалиционния съвет в неделя публикува в профила си премиерът Кирил Петков и предизвика вълна от коментари. На нея се вижда как Тошко Йорданов от "Има такъв народ" подпира главата си със среден пръст, докато колегите му се усмихват.

Въпросът случаен или нарочен е жестът, остана без отговор. Bulgaria ON AIR потърси Тошко Йорданов, но той не пожела да обясни. Затова попитахме друг участник в срещата, допълват от медията.

"Нямам такъв спомен, че той е направил такъв жест. Не е било съзнателно", каза съпредседателят на "Зелено Движение" Владислав Панев.

На въпросната среща коалиционните партньори обсъдиха двете номинации на управляващите за нов управител на БНБ. Единна кандидатура така и не беше обявена, но по-рано през деня говорителят на кабинета - Лена Бориславова, коментира кандидатана "Продължаваме промяната" Андрей Гюров като единствения подходящ за поста и изрази съмнение в качествата на Любомир Каримански от "Има такъв народ".

"Това е лъжа - управляващата коалиция няма единен кандидат. Има двама кандидати. Тъй като моята работа в момента е да пазя стабилността на коалицията, няма да отговарям аз", заяви лидерът на ИТН Слави Трифонов.

И даде думата на самия Каримански.

"Това беше внушения и опити за клевети, които аз не мога да приема. Недопустимо е от страна на правителството да се вмешателства в независимостта на една такава институция. Както е недопустимо да се казва на Народното събрание кой е точният кандидат", коментира той.

#Кирил Петков #Тошко Йорданов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"