Политолог: Излизане на партньор от коалицията означава предсрочни избори

Политолог: Излизане на партньор от коалицията означава предсрочни избори
A A+ A++ A

"Много малко вероятно изглежда управляващото мнозинство да се преформатира заради решението да се предостави военна помощ на Украйна. Коалицията стъпва на стабилен фундамент - те са против предсрочни парламентарни избори, защото нямат интерес. Която и от формациите да излезе от коалицията, би означавало предсрочни избори. По всичко личи, че мнозинството в управляващата партия е против предоставяне на военна помощ за Украйна". Това заяви за "Офанзива" по Нова тв  политологът Димитър Ганев.

По думите му по-малко вероятен е вариант за втори кабинет в този парламент. "След арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова вратата беше хлопната. ГЕРБ има нов опонент - "Продължаваме Промяната", вече не е президентът", посочи той. 

Според него Гюров няма как да бъде подкрепен от опозиционна партия за шеф на БНБ, по-скоро това може да се случи с Каримански. "Има и трето име с не по-малки шансове - Димитър Радев. Ако нито Гюров, нито Каримански не съберат мнозинство, ще остане сегашният гуверньор", прогнозира Ганев. По темата за Северна Македония политологът подчерта, че мнозинство в НС не може да се събере, но решение може и да има и чрез МС.

"Опозицията ще отвори много мощен фронт в коалицията с БСП и ИТН, ако ПП настояват без компромис да се вдигне ветото на преговорите на РСМ, това може да стигне близо до разпад на коалицията", смята Ганев. И допълни, че ключови ще бъдат президентските избори във Франция, след които ще има развитие.

Според проучвания БСП, "Възраждане" и "Продължаваме Промяната" са застрашени от новия проект на Стефан Янев.

#Димитър Ганев #управляваща коалиция #предсрочни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"