Проданов предприел всякакви стъпки за премахване ограниченията за влизане в България

Проданов предприел всякакви стъпки за премахване ограниченията за влизане в България
A A+ A++ A

Премахването на ограниченията за влизане в България, след отпадането на извънредната епидемична обстановка и предвид предстоящия туристически сезон, е изключително важно, каза пред БТА в Кюстендил министърът на туризма Христо Проданов.

"Предприел съм всякакви стъпки това да се случи. В туризма дипломацията е много важно нещо. Не може, например, в Румъния да не се изисква нищо, влизайки в страната, а ние да изискваме от тях PCR тестове. На фона на войната в Украйна и на фона на проблемите, които имаме, трябва да се държим реципрочно към другите, за да може наистина те да имат по-лесен достъп до България", каза министърът.

Той посочи, че страната ни ще разчита на това, за да се компенсират загубите, които ще претърпим от Русия и Украйна, и на първо място - ще се разчита на българските туристи. 

Пред БТА министърът посочи, че зимният сезон в страната е преминал два пъти по-добре, отколкото миналата година.

"Мисля, че и летният сезон също ще бъде сравнително по-добър от миналогодишния", добави министър Проданов.

Той съобщи още, че към вчерашна дата броят на украинските бежанци, отседнали у нас на различни места за настаняване е 20 500 души. "Тази бройка варира във времето от 24 февруари до 31 март, а срокът за кандидатстване за отпускането на компенсации за хотелиерите, приютили бежанци в този период, е 1 - 5 април".

#Христо Проданов #ковид мерки #отпадане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници