Гришо падна от Джокович за по-малко от час

Гришо падна от Джокович за по-малко от час
Първата ракета на България при мъжете отпадна от турнира в Шанхай във втория кръг, но заработи 45 точки за световната ранглиста и 23 хиляди долара от наградния фонд. Снимка: БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Григор Димитров падна от световния номер 2 Новак Джокович с  0:2 (3:6, 2:6) за 53 минути.

Така първата ракета на България при мъжете отпадна от турнира в Шанхай във втория кръг, но заработи 45 точки за световната ранглиста и 23 хиляди долара от наградния фонд, предаде bTV.

Григор Димитров загуби първия сет срещу световния номер 2 Новак Джокович. 21-годишният хасковлия започна мача много несигурно и позволи на сърбина да го пробие още при първото свое подаване, а за бившия номер 1 не беше никакъв проблем да печели геймовете при свой сервис и така бързо поведе с 3:0.

След това Димитров показа по-добра концентрация и не допусна нов пробив, но и не успя да затрудни съперника си и загуби с 3:6.

Вторият сет отново започна слабо за българина, който пръв сервираше, но допусна пробив още в първия гейм.

Отново Джокович не му остави никакъв шанс да изравни резултата, а в седмия гейм сърбинът успя за втори път да спечели при подаване на Димитров, но доста се поизпоти.

Първоначално пробивът изглеждаше лесен, защото световният номер 2 поведе с 40:15 и имаше два брейкпойнта, но не успя да ги вземе и се стигна до равенство.

Гришо пръв получи предимство, за която точка Жокера дори поиска „орлово око“, но отсъждането за аут на лайсмена се оказа правилно.

След това обаче Джокович изравни, поведе, а двойна грешка на хасковлията му донесе и втори пробив в сета за 2:5.

Очаквано без проблеми един от най-добрите тенисисти в света взе подаването си след това и с това спечели сета и мача.

За място на четвъртфиналите пък Джокович ще се изправи срещу испанеца Фелисиано Лопес, който отстрани номер 16 в схемата Филип Колшрайбер с 6:3, 6:4.

#Григор Димитров #Новак Джокович #България #Шанхай #Фелисиано Лопес #Филип Колшрайбер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"