Захарова вбеси мрежата с коментар за Коко Шанел

Захарова вбеси мрежата с коментар за Коко Шанел
A A+ A++ A

Официалният говорител на руското Външно министерство Мария Захарова  се разгневи на решението на модния бранд Chanel да не продава дрехи на руснаци и да задължава клиентите си да подпишат декларация, че няма да изнасят зад граница стоките им и да ги внасят в Руската федерация.

Тя пише още: „Очевидно управителите на наследството на "Великата Коко" така са решили да се присъединят към русофобската кампания за "санкциониране на Русия.""

Странно, нали? И какво общо имат антифашистката операция на Русия и Френската модна къща?“, пише Захарова според която Шанел трябва да се засрамят, защото тяхната основателка е била нацистки шпионин:

„По време на Втората световна война самата Коко Шанел е сътрудник и агент на Третия райх. Широко известни са връзките ѝ със сътрудници на френското окупационно правителство. Неин скъп приятел е барон Ханс Гюнтер фон Динклаж, аташе на германската мисия и отговорен за нацистката пропаганда в Париж.

Коко Шанел (регистрирана като информатор F-7124 на военното разузнаване "Абвер") е толкова съпричастна на германските си господари в Париж, че участва в опитите за организиране на тайни преговори на Райха с Великобритания.“

Писанията на московчанката продължават с още факти за миналото на Шанел, но коментарите под публикацията във Фейсбук никак не са жалостиви към нея.

Първа коментира Налаия Швашумова, която лаконично отбелязва – „Казаха наследниците на Молотов…“, „Браво на модна къша Шанел! Руснаците няма да цапат продукцията на Шанел с кръвта на украинските деца“, пише Виржиния Алексейна.

Иронично Сергей Бондерчук „окуражава“ авторката на публикацията: „Мария, моля ви не спирайте. Това увлекателно четиво трябва да бъде довършено. Оправихте ми сутринта…“„Ееее, тези Шанел. Тъкмо си беше поръчала рокличка на приятелка и сега ти развалиха работата, няма как да си я получиш. Срамота!“, смее се друга потребителка.

„Правилно са постъпили, Маша! Сега ще ухаеш ароматно! Естествената миризма на здравата жена е миризмата на херинга...“, подиграва се откровено Леон Шиндерман.

„Колко пъти трябва да ви казваме?! Това не е русофобия – това е СПЕЦИАЛНА ОПЕРАЦИЯ“, прави си гаргара с руската демагогия за войната в Украйна пореден потребител.

Публикацията натрупа над 300 коментара само за 30 минути, и в повечето случаи те са в подкрепа на украинците и на санкциите наложени от света над Русия.

Източник: LifeOnLine.bg

 Снимка: Фейсбук профил на Мария Заяхарова

#Мария Захарова #Коко Шанел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"