Създадоха слушалки с „прахосмукачка” за уста

Създадоха слушалки с „прахосмукачка” за уста
A A+ A++ A

Известният производител на битова техника Dyson е решил да направи крачка в света на носимите технологии и резултатът от това определено прави впечатление: разработката е на слушалки, чиято конструкция включва въздухопречиствател за уста.

Dyson е най-добре известна с прахосмукачките, които произвежда. В последно време фирмата се постара да диверсифицира портфолиото си и въведе продукти като вентилатори и сешоари. Но новото творение определено прави впечатление, отбелязва BBC.

Слушалките – наречени Dyson Zone – са свързани помежду си не само чрез ивица, която минава над главата, но и с твърда „лента”, която минава пред лицето. С подобен дизайн те са предназначени да се справят с нарастващия проблем със замърсяването на въздуха.

Брита О’Бойл, заместник-редактор в изданието за джаджи Pocket-lint, написа: „Дизайнът им със сигурност привлича окото”. Тя определи конструкцията като „прекрасна”, а звука – като „отличен”. Все пак е трудно да се каже доколко ефективно е устройството във втората си функция – пречистването на въздух. Не е ясно и „колко глупаво се чувствате, когато го носите”, пише Брита О’Бойл.

Как работи това чудо? Шумопотискащите слушалки се предлагат с мотор, вентилатор и въздушни филтри във всяка от двете чашки за ушите. Въздухът се засмуква през филтри. Така се улавят различните алергени и замърсители като азот и серен диоксид и прах от спирачки.

След това пречистеният въздух се насочва към носа и устата през ивицата, която минава пред лицето и която е магнитно прикрепена към долната част на слушалките. Компанията твърди, че уредът е „97% ефективен за доставяне на чист въздух в белите дробове” (каквото и да значи това – б.р.).

Има четири режима на пречистване, в зависимост от това дали потребителят върви по улицата или е в покой. Слушалките използват сензори за проследяване на дишането и натоварването и автоматично превключват между режимите.

Шумопотискащите слушалки се предлагат с мотор, вентилатор и въздушни филтри, снимка: Dyson

В комплект със слушалките има и смартфон-приложение, което позволява на потребителите да определят местоположението си и съобщава кога филтърът се нуждае от смяна. Джаджата има четири часа живот на батерията в режим на ниска филтрация или 1,5 часа при висока филтрация.

Ако новото устройство ви изглежда твърде необичайно, не сте сами. The Verge нарече готовия продукт „странен”, подчертавайки, че това не е първоаприлска шега. Изданието за джаджи Stuff.tv снизходително го нарече „най-смелата джаджа, която някога сме опитвали”. Техническият уебсайт CNET написа, че устройството изглежда „като нещо, което ще видите в антиутопичен научнофантастичен филм”.

Източник: Technews.bg

снимка: Dyson

#слушалки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »