МВР ще публикува 100 завършени преписки, които са на трупчета в прокуратурата

МВР ще публикува 100 завършени преписки, които са на трупчета в прокуратурата
A A+ A++ A

Вътрешният министър Бойко Рашков обвини прокуратурата, че от 2018 година досега не е придвижила досъдебни дела и преписки, свързани с дейността на 25 организирани престъпни групи, предаде БНР. Той каза това по време на представянето на годишния отчет на МВР:

"Чрез нашата независима прокуратура сме осигурили в кавички спокойствието на тези 25 организирани престъпни групи да действат на територията на нашата страна. Това разбират, може би, прокурорките, които ни четат лекции от коридорите на Съдебната палата и, когато споменават често-често заедно с началника им Гешев за върховенството на закона и на правото, нека първо се обърнат към себе си".

По думите на Рашков МВР ще публикува информация за около 100 завършени преписки, които стоят в прокуратурата без да има информация да се работи по тях.

Министърът заяви, че отказът на Иван Демерджиев да остане на поста негов заместник не е предизвикан от междуличностен конфликт:

"Колегата Демерджиев обаче там идеята беше малко по-друга – той да поработи малко, да ни помогне в този напрегнат момент сега в министерството, след което идеята беше за нещо различно. И тъй като за момента няма движение за това различното, за което казвам и затова колегата Демерджиев отказа да встъпи в длъжност. Ние сме готови, когато пожелае колегата Демерджиев, ние сме работили с него, той беше заместник-министър на правосъдието, разбираме се прекрасно, не е някакъв личностен или междуличностен проблем".

#Бойко Рашков #преписки #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »