Спецпрокуратурата влетя в ДАНС, дири българския Щирлиц

Спецпрокуратурата влетя в ДАНС, дири българския Щирлиц
A A+ A++ A

Преди по-малко от час в сградата на Държавна агенция "Национална сигурност", намираща се на столичния булевард "Черни връх", е започнала специализирана операция срещу агенти на българското контраразузнаване, предава БНТ. Разследването е на Специализирана прокуратура като се оказва, че служители на ДАНС са уличени в шпионаж в полза на руските разузнавателни служби, действащи в България.

По данни на Националната телевизия, в акцията участват и контраразузнавачи, на които им се е наложило да разследват собствените си колеги.

Спецпрокуратурата извършва действия в ДАНС, съобщава в същото време БТА, като се позовава на ръководителя на спецпрокуратурата Валентина Маджарова. Тя допълнила, че при надделяващ обществен интерес информация ще представена допълнително. От ДАНС пък информирали, че досъдебното производството е започнало след подадена информация в прокуратурата от самата агенция. Именно на базата на тази информация е започнало и самото разследване.

Минути след излизането на новината за акцията по темата говори и президентът Румен Радев. "ДАНС има здрава имунна система и работи активно, така че да не допуска никакъв пробив по отношение на шпионски дейности", заяви държавният глава.

#ДАНС #спецпрокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"