Константин се „самонастанил” в дискотеката си – собственост на МОМН

Константин се „самонастанил” в дискотеката си – собственост на МОМН
Константин плащал наем на притежателя на земята, вместо на собственика на сградата. Снимка: Plazza Dance Sofia
A A+ A++ A

Името на известния поп фолк изпълнител Константин стана част от заплетен правен спор около собствеността и правото на ползване на имота в Студентски град, в който се намира неговата дискотека.

Оказва се, че сградата, в която се помещава популярното нощно заведение, е собственост на търговската фирма под шапката на просветното министерство „Студентски столове и общежития“.

Преди две години тя обявила търг за отдаването на обекта под наем, който бил спечелен от Евдокия Велева, предложила да плаща 22 000 лева месечно за ползването на помещението.

От август 2010 г. обаче фирмата на Велева не може да влезе във владение на имота и така договорът й със собственика остава неактивен.

Причината – сградата в Студентски град се ползва от „самонастанилата се“ фирма на изпълнителя Константин Славчев.

Според Иван Йонов, директор на „Студентски столове и общежития“, казусът се състои в това, че певецът има сключен договор със собственика на земята, която е реституирана.

Константин плащал наем на притежателя на земята, вместо на собственика на сградата.

„Проблемът се усложнява допълнително, защото реститутът води дело с цел да докаже, че е собственик и на сградата над земята – нещо, за което ние имаме документи и нотариален акт от 30 години“, обясни Йонов.

От своя страна Константин заяви пред bTV, че „има магистрати и институции, които да кажат кой е собственикът и да разрешват спора“.

Поп фолк звездата отказа да коментира появилата се по медиите информация, че плащал изключително нисък наем за ползваното в Студентски град помещение (в размер на 1 евро на 1 кв. м) – значително по-малко от сумата, която държавата би получавала от фирмата, спечелила търга за наемателство преди 2 години.

#Константин #Студентски град #дискотека #Студентски столове и общежития #МОМН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"