Бивш премиер на Украйна: Русия предприе атака, за да се спаси от ядрен удар на НАТО

Бивш премиер на Украйна: Русия предприе атака, за да се спаси от ядрен удар на НАТО
A A+ A++ A

От декември 2021 г. Русия получава информация за плановете на НАТО за разполагане на 4 военни бригади (2 сухопътни, 1 морска, 1 въздушна) на територията на Украйна. Освен това въздушната бригада щеше да бъде с възможност да носи ядрени бойни глави. НАТО искаше да се споразумее за това разполагане на войски през лятото на 2022 г. на заседание на Съвета за сигурност на ООН. Освен това, най-вероятно до края на годината те щяха да провокират конфликт и да започнат пълномащабни военни операции срещу Русия с използването на ядрени оръжия.

Такъв сценарий описва в своя Facebook бившият премиер на Украйна Николай Азаров. Според него по този начин НАТО е планирало да отприщи 3-та световна война с използването на ядрено оръжие срещу Русия.

И ключовата роля в това беше отредена на сегашния контролиран от Америка управляващ елит в Украйна и националистите.

„За да предотврати Трета световна война и атака срещу Русия с ядрено оръжие, руското правителство реши да спре тази ситуация и да сложи ред в Украйна", заяви украниският политик.

"Западът пробутва информация чрез социалните мрежи и други неща, че Русия е атакувала. Те са обидени, че плановете им са разрушени, а сега Русия не може да бъде унищожена с ядрени оръжия, които са в Украйна и за сметка на Украйна. Между другото, какво каза Путин: времето за летене на бойните глави от Харков до Москва е 3 минути, няма време за ответен удар. От САЩ - 30 минути, има време за отговор “, пише бившият премиер.

Той посочва още, че едва сега стана възможно публикуването на разузнавателни данни за подготовка на провокация, последвана от предателски удар с унищожаване на населението на територията на ЛНР и ДНР.

От тези данни изглежда, че Русия изпреварва Украйна и НАТО и всъщност е спасила стотици хиляди животи в републиките.

„Ден преди началото на войната бяха взети съдбовни решения за унищожаване на рускоезичното население в Донбас. Украинската армия (ВСУ), под ръководството на националните батальони, се готвеше да започне военна операция в Донбас на 25.02.2022 година", казва още украинският бивш премиер.

"Владимир Путин буквално изпревари плановете на Киев и Запада с едно денонощие, което позволи да се овладее стратегическата инициатива", пише Азаров.

Той припомня, че около седмица преди началото на руската спецоперация заместник-началникът на Народната милиция на ДНР Едуард Басурин съобщи за засечена от въоръжените сили на Украйна карта на атаката срещу Донбас.

Там е ясно разписано кога ще се нанасят далечни артилерийски удари, кога РСЗО, кога от авиация, след това удари на оперативно-тактическата група (ОТГ), съответно "Север", "Юг" и "Изток". ОТГ "Восток" е трябвало да действа за разсичането на Донецк и Луганск.

„Дадени са им били три дни да стигнат до границата, а Южната ОТГ щеше действа заедно с айдаровците, които според плана трябваше да играят ролята на чета", пише в съобщението.

"На север, където трябваше да действат въоръжените сили на Украйна в Луганск под прикритието на „Десния сектор“, те трябваше да се срещнат в района на Комсомолск южно от Донецк и да отсекат ЛДНР от границата с Русия", пише Азаров.

"В рамките на два дни беше планирано да започне "пълно почистване". Освен това Донецк, Луганск и няколко други града не бяха планирани за превземане на този етап, а просто са обградени и блокирани, тоест беше предвидена пълна блокада на населените места, преди „пълно прочистване“, се казва в съобщението.

Според Азаров този план е разработен съвместно с кураторите на НАТО, като американците преди това предварително са прехвърлили около 5 хиляди свои войници в Полша, плюс и и полската армия - според плана те трябваше да блокират Калининградската групировка, така че в този случай тя да не може да напредне към атакуваната територия на юг - Източна Украйна.

„Втората група са хиляда войници от бригада "Страйкър" (бронирани машини) в Румъния. Тази група щеше да блокира Приднестровието, така че миротворците, разположени там, да не могат да настъпят през юг към Одеса", пише още бившият премиер на Украйна.

"Всичко това беше един набор от действия, които трябваше да започнат в нощта на 24 срещу 25 февруари. Всъщност действията на въоръжените сили на Украйна бяха само един ден напред", обяснява той.

"Защо са толкова истерични? Защото всичко беше готово за завземане на територията, а след това изведнъж, един ден по-рано, подразделенията на ЛНР и ДНР започнаха активно да действат с подкрепата на въоръжените сили на Руската федерация “, каза още украинският политик.

„На първо място бяха ударени летища и писти, така че беше невъзможно да се приземят транспортни самолети с оръжие от САЩ и други страни, бяха изключени командни пунктове, системи за противовъздушна отбрана, радарни станции, зенитно-ракетни дивизии и др.", пише той.

"Народното опълчение на ЛДНР с подкрепата на руската артилерия и високоточно оръжие предприе настъпление срещу групировката „Восток“, заключава Азаров.

Редно е да се отбележи, че руският президент Владимир Путин на среща с членове на Съвета за сигурност заяви, че започналата на 24 февруари специална военна операция в Украйна протича стриктно по график.

pogled.info

#НАТО #Русия #ядрен удар #Николай Азаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »