Край на онлайн обучението

Край на онлайн обучението
A A+ A++ A

От 29 март учениците, които все още се обучават онлайн заради отказ да се тестват веднъж седмично за COVID-19, трябва да се върнат в клас, тъй като от тази дата отпада изследването за вируса в училищата.

Остават в сила другите предпазни мерки като носенето на маска в коридорите и общите помещения за децата от I до IV клас, както и навсякъде за по-големите ученици и за учителите, спазването на дистанция, дезинфекцията и проветряването.

От отмяната на тестването до края на извънредната епидемична обстановка онлайн обучението ще бъде възможно само за учениците, които имат писмено разрешение за това.

Според Закона за предучилищното и училищното образование родителите имат право по свой избор да прехвърлят децата си в електронна среда поради здравословни или други уважителни причини, удостоверени с документ. За до 30 дни онлайн обучение разрешение за това се дава от директора на училището, а за по-дълъг период – от началника на Регионалното управление на образованието.

Вече бе съобщено, че правителството няма да удължава след 31 март 2022 г. срока на въведената в страната извънредна епидемична обстановка.

Здравните власти въведоха скрининговите тестове с проба от слюнка като условие за присъствено обучение на 10 ноември 2021 г.

Първоначално изследването се провеждаше два пъти седмично. От 21 октомври миналата година беше въведен зелен сертификат и редовното изследване отпадна за учениците и учителите с валиден документ за ваксинация, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторен тест. От 6 декември 2021 г. останалите ученици се тестват само веднъж в седмицата.

#коронавирус #онлайн обучение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай