Русия ще прекрати войната, когато стигне границата на Полша и укрепи там пунктове

Русия ще прекрати войната, когато стигне границата на Полша и укрепи там пунктове
A A+ A++ A

Украинската система за управление на войските е напълно унищожена в хода на „специалната военна операция за обезпечаване на сигурността на мирните жители на Луганската и на Донецката народна република“ (както в Русия наричат войната в Украйна), а поставената от руския лидер Владимир Путин задача за демилитаризация на Украйна е почти приключила. Това заяви руският полковник от запаса Анатолий Матвейчук, бивш служител на частите със специално предназначение.

Военният експерт описа в интервю за изданието URA.RU финала на „спецоперацията“ в Украйна. По думите му окончателната точка за армията на Русия щяла да бъде ликвидацията на групировките на националистите в западните региони на страната, а след това руските войници трябвало да стигнат до границата с Полша, убеден е анализаторът.

Руският о.з. полковник подчерта, че Варшава има исторически претенции към Москва и според анализатора днес Полша била готова да се възползва от ситуацията, за да си върне земите, изгубени след 1939 г. Предложението на полските власти към ръководството на САЩ и НАТО за изпращане на миротворци показвало полското желание за присвояване на територията на Западна Украйна.

Руският експерт казва, че Варшава е насочена днес към Лвовска област на Украйна и по думите му, след като Русия стигне до линията на съприкосновение с Полша, тя трябвало да оборудва укрепени гранични пунктове.

Според Матвейчук армията на Русия вече е нанесла значителни щети на военнопромишления комплекс на Украйна, практически били унищожени Военновъздушните сили и Военноморските сили, а Противовъздушната отбрана не можела да оказва системно противодействие. Частична боеспособност били съхранили само бронетанковите войски на Украйна.

Матвейчук смята, че поради унищожаването на военнопромишления комплекс украинските войски вече не могат нито да произвеждат, нито да ремонтират бойната техника. В момента украинската армия можела да обезпечава единствено полеви ремонт на бронемашините, но след изчерпването на ресурсите останалата техника също ще престане да действа, смята руският експерт, цитиран от utro.ru.

#Русия #война #Полша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »