Фенове и Бербо на палатков протест до БФС: Идвайте пред базата на алкохолиците

Фенове и Бербо на палатков протест до БФС: Идвайте пред базата на алкохолиците
A A+ A++ A

Днес палатков лагер от недоволни фенове на футбола бе опънат близо до Централата на БФС. На място бе и Димитър Бербатов. 

Той призова протестиращите да изразят позицията си цивилизовано. Той смята, че големите клубове трябва да подкрепят малките.

"Моят екип ни каза, че сме поканени да дойдем. Ние идваме, за да покажем отношение. Това, което се случи с изключването на клубовете е несправедливо и неморално. Юридически се водят дела. ДК няма такива правомощия да изключва клубове. Когато малки клубове са изключени, всеки има правото да демонстрира съгласието си цивилизовано. Аз и моят екип няма как да не станем съпричастни и да окажем подкрепа към тези клубове. Големите клубове трябва да подкрепят малките. Няма значение дали става въпрос за Левски, ЦСКА, Ботев или Локомотив. ЦСКА са засегнати от факта, че присъстваха на конгреса и делегатът им беше наказан. Ако Левски беше тук, щях пак да дойда и да говоря и с тях. Търсим обединение на всички клубове. Те имат същото желание. БФС си мисли, че когато изключи такива клубове, ще постигне нещо. Напротив така обединяват всички.

В полицията ме разпитваха по наш сигнал, който сме подали преди време. Преди Конгреса подадохме сигнал, че има репресия срещу клубовете с декларациите. Сега пак подадохме такъв сигнал и ни викаха. Не ме викнаха заради Конгреса. Той беше по устав и закон.

Не съм си представял, че ще бъда тук на палатков лагер. Споделих няколко пъти и с други фенове, че щом се стига до тук, ситуацията не е добра. Това не е начинът, но поради обстоятелствата сме принудени да правим всичко това, което е в рамките на закона. Ако бездействаме, ще има нови 16 години, в които нищо няма да се промени. Не съм само аз промяната, да заповяда и още някой. Ще сблъскаме идеи. Всеки има правото да изразява волята си по законов начин. Хората го правят. Казах им да са цивилизовани и културни. В цяла България протестират клубове. Те са на ръба, даже зад ръба. Постоянното лъжене, отменяне на конгреси води до тук.

Борислав Михайлов е вписан още от 2018-а година. Конгресът миналата година, който беше опорочен, не ги вписаха. Избраха нас за ръководство на последния конгрес и трябва нас да впишат. Само да кажа за Конгреса, защото има чудене дали е законен. За последен път го казвам, че това, което стана, е напълно законно. Клубовете, които присъстваха бяха тези, които в срок си попълниха документите. Много други искаха, но не си изпълниха нещата в срок. Следващата стъпка е да ни впишат в Търговския регистър. БФС може да обжалва. Ще се спре вписването и влизаме отново в патова ситуация и омагьосан кръг.

Няма право да взимат каквито и да е решения, защото ние сме легитимното ръководство. ДК няма право да прави такива наказания, могат само свързани с футболни срещи. Затова клубовете вече са получили документи, с които ще обжалват в съда. В момента има двама президенти и три Изпълкома - абсурд. Вече има нов Изпълком, но не е вписан и не можем официално да започнем да работим. Ситуацията наподобява тази в Гърция. Там ФИФА се намеси и сложи служебно ръководство, което проведе Конгрес. Явно по нашите ширини се случват такива неща. Министърът на спорта е отговорил на ФИФА и УЕФА и чакаме да видим какво ще е решението.

Тъй като става въпрос за голяма кауза, няма как да ме изморява, амбицира ме, но ме натъжава. На моменти се чудя какво да кажа. Звънят ми от чужбина и се чудя какво да кажа, за да не станем за смях. Ситуацията е много абсурдна. Спазваме Устава на БФС. Ние няма какво да крием, това е", каза Бербатов.

Фенклубът на ЦСКА "Сектор Г" призова феновете на "червените" да заповядат пред базата в Бояна по всяко време на денонощието.

Ето каква написаха феновете на "армейците" в страницата си във "Фейсбук" (без редакторска намеса):

"Армейци,

Нещата са организирани, а търпението ни отдавна изчерпано! Очакваме всеки един от вас пред базата на алкохолиците в Бояна, по всяко време на денонощието за 1, 2, 3, 4, 5 часа. Или колкото можете и поискате да стоите. Да, доста често в живота си човек е необходимо да изтърпи много трудности, за да дойде ред на нещо хубаво. Очакваме ви!", написаха феновете на "червените".

#БФС #Димитър Бербатов #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"