Румен Радев: Няма да допусна въвличането ни във война (ВИДЕО)

Румен Радев: Няма да допусна въвличането ни във война (ВИДЕО)
A A+ A++ A

"Като държавен глава няма да допусна въвличането на България в този конфликт. Избран съм, за да отстоявам сигурността на българите и мира в България. Цената на войната я пращат гражданите, а не телевизионните проповедници. Моята грижа са хората". Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в събота вчер в отговор на въпрос за това, че България, наред с Унгария, не предвижда да изпраща въоръжение на Украйна.

По повод на обидните изявления на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова той заяви: "Очаквам не само посланикът на Руската федерация, а всички посланици в България, да работят да се изявяват в рамките на своя статут с уважение към българските институции и суверенитет".

И разкритикува правителството, че отстранява кадри на предишните служебни кабинети: "Учудващо за мен и объркващо за много хора, това е системното отстраняване на кадрите на служебните правителства, които разкриха множество корупционни схеми, от които реално започна промяната", заяви Румен Радев, но не пожела да уточни кого визира.

“Много надежди са свързани с това правителство, но много са и очакванията и те са за много по-бързи резултати”, добави той по повод работата на правителството през първите 100 дни.

 "В една невиждана досега каскада от кризи правителството имаше своите 100 дни, но тези кризи не дават толеранс на българските граждани и на бизнеса, цените растат. Аз очаквам правителството да се фокусира върху гарантирането на енергийната и продоволствена сигурност. Все още хората очакват резултати", посочи президентът. 
 

#Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"