Рекордни сметки за ток в общежитията: 200 лева на стая

Рекордни сметки за ток в общежитията: 200 лева на стая
A A+ A++ A

Правителството ще подпомогне финансово студентите и докторантите заради високите сметки за ток в студентските общежития. Причината за рекордните суми е, че те се третират като небитови потребители. 

Около 28 000 души ще получат еднократно 60 лева компенсация за периода октомври-декември миналата година. За целта са отпуснати малко 1,5 млн. лева. Според студентката Грета Попова сметките за нейната стая са стигали 50 лева на човек, което значи 150 лева на стая. "Знам и за сметки от порядъка на 200 лева за стая, а преди бяха 5-6 лева на човек. Не знам колко достатъчни са компенсациите, защото всеки студент има различен бюджет", обясни тя. По думите й се ползва хладилник и кафемашина, а в някои стаи има и телевизор.

Председателят на Студентския съвет към УНСС Ангел Стойков текущите компенсации за януари и февруари са се отразили през март. "Има и сметки, достигащи до 200 лева на човек. Не е правилно студентите да бъдат третирани като небитови потребители. Според Даниел Парушев, председател на Национално студентско представителство, програмата ще продължи и в следващите три месеца.

#общежитие #ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »