Зеленски: Натрапниците атакуват конвои с хуманитарна помощ, жени и деца ВИДЕА

Зеленски: Натрапниците атакуват конвои с хуманитарна помощ, жени и деца ВИДЕА
A A+ A++ A

Слава на всички наши герои! Слава на целия ни народ! Победата е близо, категовричен е Зеленски.

"С всеки ден от нашата отбрана се приближаваме до мира, от който толкова много се нуждаем. Все по-близо сме до победата. Не можем да спрем и за минута, защото всяка минута определя съдбата, бъдещето ни и това дали ще живеем", каза Зеленски в излъчено късно снощи видеообръщение към сънародниците си.

Той благодари също на лидерите на Европейския съюз и НАТО за обещаната нова помощ за Украйна по-рано вчера и призова ръководителите на ЕС да ускорят процеса по приемане на страната му в блока.

Обрънах се към Европейския съвет и народите на Европа и подчертах, че Украйна не е отишла на чужда земя. Никога не съм мечтал за никаква война. Призовавам чужденците да не вдигнат оръжие и да се приберат у дома. Заради живота. Украйна се обедини за мир. И в името на мира обединява света, пише той във Фейсбук.

"Не знаем къде се намират нашите деца", заяви украинският президент пред членовете на Европейския съвет.

Володимир Зеленски обвини руските сили, че обстрелват конвои с хуманитарна помощ и атакуват жени и деца в коридорите за евакуация.

Междувременно вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук посочи, че в четвъртък от областите Киев, Донецк и Запорожие са били евакуирани повече от 3300 души.

Тя обаче допълни, че украинската страна не е успяла да евакуира хората, живеещи в обсадения Мариупол и десетки автобуси, натоварени с хуманитарна помощ не са могли да влязат в него.

Войната на Русия срещу Украйна, която започна на 24 февруари, беше посрещната с международно възмущение, като Европейският съюз, САЩ и Обединеното кралство, наред с други страни, въведоха строги финансови санкции срещу Москва.

#Зеленски #война #Русия #Украйна #Москва #деца #жени #хуманитарна помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »