„Инса ойл” с позиция след подаването на сигнал срещу Асен Василев

„Инса ойл” с позиция след подаването на сигнал срещу Асен Василев
A A+ A++ A

Петролната компания „Инса ойл“ настоява да не бъде намесвана в политическите дебати относно съдебната реформа в България. Това се казва в позиция, изпратена до медиите.

"Представители на правителството и специализираната прокуратура от вчера си разменят в медиите изявления, свързани със сигнала, който „Инса ойл“ подаде срещу вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. Призоваваме министрите от правителството да спрат със спекулациите и да не намесват петролната компания във войната си с прокуратурата. След подаване на сигнала, „Инса ойл“ ежедневно се проверява от всички съществуващи в държавата контролни финансови и административни органи. Като компания от петролния сектор се отнасяме с разбиране към работата на държавните институции, но дейността им през последните дни граничи с административен тормоз, създаване на целенасочени пречки в работата на фирмата или е подготовка за предприемане на други мерки, които да доведат до ограничаване на нейната икономическа дейност", се казва в позицията.  

"В „Инса ойл“ работят над 500 човека, а за изминалата 2021 година фирмата е внесла в държавната хазна данъци в размер на 730 милиона лева. Ние сме част от икономическата, а не от политическата система в България. От десетки години „Инса ойл“ е партньор на престижни компании в Европа и целия свят. Уважаваме българските институции и българското правителство и за втори път се обръщаме към тях с настояването да не спекулират с името на фирмата. Настояваме сигналът до компетентните органи да се разглежда по същество, а не като повод за политическа или съдебна репресия към компанията", завършва позицията.

 

#Инса ойл #позиция #Асен Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »