Люти баражи за Мондиала в Катар приковават вниманието на Европа довечера

Люти баражи за Мондиала в Катар приковават вниманието на Европа довечера
A A+ A++ A

Днес ще се изиграят четири мача от плейофите в зона Европа за участие на световното първенство по футбол в Катар в края на годината. 

В най-интересния поток Италия посреща Северна Македония в Палермо, а продължилият напред тим ще гостува на победителя от Португалия - Турция. Ако няма изненади, се очаква да има директен сблъсък за участие на Мондиал 2022 между последните два европейски шампиона Португалия и Италия, който ще се проведе в Порто на 29 март.

Предварителната програма на другите два потока бе нарушена от войната в Украйна. Полша трябваше да гостува на Русия в Санкт Петербург, но след като УЕФА и ФИФА изхвърлиха руснаците от участие в международни турнири, Полша получи директно участие във финалния плейоф. Там поляците ще посрещнат в Хожув победителя от двубоя между Швеция и Чехия, който ще се играе тази вечер.

В Кардиф Уелс посреща Австрия, а победителят ще срещне победителя от баража между Шотландия или Украйна, който бе отложен за юни заради инвазията на руснаците при мирния съсед.

Програма на плейофите за Мондиал 2022:

От 21:45 часа (наше време)

Италия - Северна Македония

Португалия - Турция

Швеция - Чехия

Уелс - Австрия

#Катар #Мондиал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"