Поли Паскова с 20 г. юбилей на сцена и концерт в зала 1 на НДК

Поли Паскова с 20 г. юбилей на сцена и концерт в зала 1 на НДК
A A+ A++ A

Дългоочакваният фолклорен спектакъл на Поли Паскова ще се проведе на 13.04. в Зала 1 на НДК. 3-часовото представление, наречено “20 години живот с песен”, е провокирано не само от отбелязването на юбилея, а и от нуждата според певицата, българинът да се върне към корените на духовността си, която да балансира и успокои емоциите в трудни “разделни” времена.   

Освен, че ще изпълни по-голямата част от хитовете си, певицата е записала послания в рими, които ще сподели на специален музикален фон, създаден от филмовия композитор Николай Кръстилов. “Концертът е много важен, тъй като в този стрес не бива да загубим българския дух и памет – нека хората знаят, че като слушат българския фолклор, няма да се разболеят, а ще се почувстват пречистени и още по-добре“, споделя певицата за основния замисъл на спектакъла. 

“20 години живот с песен” на 13.04. ще продължи 3 часа, в които Поли Паскова ще изпълни голяма част от многобройните си хитове. Специален акцент в програмата ѝ ще бъде „Ти живееш в нас“, която е първата песен, посветена на българските медици в Либия. Голямата босненска звезда Зоран Янкович пристига от Германия, за да изпеят заедно на сцена съвместния хит „Тамо где си ти“. Фолклорни танцови ансамбли ще вдигнат енергията на спектакъла, като сцената ще изпълнят ансамбъл “София 6”, танцьорите от “Български ритми” с хореограф Рангел Вангелов и “черешката на тортата” - балет “Веда Джуниър”. 

Спектакълът, който бе отлаган 2 години заради пандемията,  крие още ред изненади. Поли Паскова е поканила много приятели, колеги и дуетни половинки, които да споделят празника ѝ на сцена. Сред тях са Николай Славеев, Здравко Мандаджиев, с когото имат цял общ албум, Борис Дали, Марин Молов, Христо Косашки, Румен Малинов и други. 

Още отсега, почитателите на певицата пишат в профилите ѝ в социалните мрежи, че задължително трябва да включи песента, посветена на Света Варвара, както и заглавната на един от последните ѝ албуми „Изпращам ти ангели“. Авторката им Росица Узунова ще пристигне за концерта, специално от Лондон. 

Поли Паскова е една от най-обичаните ни народни певици. До момента има реализирани 19 албума с български народни автентични песни, както авторски фолклор и модерни обработки.  Певицата има издадени 3 албума в Република Сърбия и с тях се превърна в една от любимките на публиката в западната ни съседка. 

 Зад гърба си има 5  самостоятелни концерта в най-големите зали на България - Арена Армеец и НДК, над 40 участия в Канада и Америка и още много в почти цяла Европа. Носителка е на награда „Певица на Годината“ и „Албум на година“ за България, както и на много международни награди. 

Поли Паскова е една от първите, които още през 2003 г. създава модерни аранжименти на народни песни, които са включени в популярните световни компилации „Буда бар”.

Билетите за “20 години живот с песен” на 13-ти април вече се продават на касите на НДК и онлайн - на сайта Билет.бг, а цените са достъпни за всички почитатели на българското изкуство.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »