Осуетен е пореден опит за ликвидирането на Зеленски, арестуван е отряд от 25 души

Осуетен е пореден опит за ликвидирането на Зеленски, арестуван е отряд от 25 души
A A+ A++ A

Поредният опит на Русия да убие украинския президент Володимир Зеленски е осуетен, след като на границата със Словакия бе арестуван отряд от 25 души, твърди Украйна.

"Екип от над 20 обучени убийци е заловен от полицията в Ужгород, докато е бил на път за Киев снощи", съобщи "Bild".

Източници от киевското контраразузнаване посочиха, че в отряда е имало и агент на руските тайни служби.

По думите им заловените са следвали заповеди да убият украинския президетн и да проникнат и в други части на украинското правителство.

Ужгород граничи със съседна Словакия и се намира само на няколко километра от границата на Украйна с Унгария.

"Зеленски се превърна в ключова мишена за нашествениците, като вчера наемници от групировката "Вагнер" влязоха в страната, отново за да го убият", твърди украинското министерство на отбраната.

Украинският премиер Денис Шмихал и началникът на кабинета на президента Андрий Ермак също са били сред предполагаемите мишени.

Кремъл отдавна отрича връзки с кръвожадната групировка "Вагнер", 600-членен отряд наемници, разположен из цял свят, за който се твърди, че обслужва интересите на Москва.

Доклади на разузнавателните служби посочват, че добре обучените бойци са чакали "зелена светлина" от Кремъл, за да навлязат в Украйна, пише "Дейли мейл".

В тях се съобщава още, че е получен „списък за убийства“ с имената на 24 души, включително премиерът на Украйна, целият украински кабинет, кметът на Киев Виталий Кличко и брат му Владимир.

Нападението е саботирано, след като плановете достигат до висши представители на украинското правителство, което подкани Киев да обяви 36-часов полицейски час на 5 март.

#Зеленски #война #Русия #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"